Zašto nas prave budalama?!

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin/Petrovgrad/Veliki Bečkerek je grad sa vekovnom tradicijom. Carstva su se smenjivala, kao i društvena uređenja. Međutim, naseobina u srcu Banata je prkosila nedaćama. Njeni stanovnici su preživeli koleru, španski grip, pa će tako nadživeti i koronu.
Povrh svega, dopuštamo da grupe minornih čovekolikih jedinki prave od nas budale! Kako drugačije tumačiti postupanje u slučaju „kafilerija“. Najpre su nas ubeđivali da ništa ne smrdi, pa su onda isticali da ne postoji uređaj za detekciju neprijatnih mirisa. Potom je usledilo saopštenje u kojem se vređa zdrav razum, a nezadovoljnim građanima se nameće politički predznak. Još čudnije je ponašanje Duška Radišića. Čitajući njegove izjave neretko pomislim da govori kao portparol kafilerije, a ne pomoćnik gradonačelnika. Da je trunke političke mudrosti u njegovoj sivoj masi, bio bi na čelu kolone obespravljenih!
Ljudi iz „fabrike vode“ su na vrhu liste onih koji nam noću kažu da je dan. Bez srama nas mladi gospodin, sklon iskakanju iz aviona, obaveštava da oni imaju razumevanja za kašnjenja u plaćanju Grada. Mladiću, ostavi Zrenjanin na miru, idi svojim putem, zaboravi na nas da postojimo. Mi ćemo pokušati da izbrišemo iz memorije kako tebe, tako i tvoju kompaniju! Kreni, sad je pravi trenutak…