ZAVRŠEN 60. IZBOR SPORTISTE GODINE LISTA „ZRENjANIN” – ČITAOCI 10. PUT IZABRALI NAJBOLjE

Sanja i Ilija vode šampionsku kolonu

  • Kod juniora najviše glasova dobili su Marina Radičević i Đorđe Salapura, najuspešnije ekipe su odbojkašice MD Zrenjanin i stonoteniseri Banata, a prvi trener je Dejan Desnica

List „Zrenjanin” je 60. put organizovao izbor za najbolje sportiste, ekipe i trenere, a 10. put redosled je određen na osnovu glasova čitalaca. Na glasačkim kuponima jubilarnog izbora našla su se imena sportista, ekipa i trenera koji su svojim uspesima obeležili 2015. godinu. U našu redakciju je za dva meseca, koliko je akcija trajala, stiglo 2007 glasačkih listića, a nakon brojanja, dobili smo one koji će poneti laskave titule sportista godine najtiražnijeg regionalnog nedeljnika u Srbiji.
U konkurenciji seniorki najviše glasova dobila je Sanja Cvrkota, karatistkinja Zadrugara iz Lazareva (426 glasova), drugoplasirana je Vanja Radanović, kapitenka ŽOK MD Zrenjanin (385), a treća Marija Kresović, kuglašica Kristala (146). Ilija Majstorović, kapiten ekipe STK Banat prvi je među seniorima (410 glasova), drugi je Stefan Janjatov, član Savate kluba Banat (390), a treći Dejan Cvrkota, karatista Zadrugara (298).
Marina Radičević, karatistkinja Zadrugara je najuspešnija juniorka (362 glasa), druga je Božica Marković, odbojkašica MD Zrenjanin (348), a treća Anita Sakal, džudistkinja Proletera (272). Đorđe Salapura, karatista KK Zrenjanin pobedio je u konkurenciji juniora (690 glasova), drugi je Andrija Grče, odbojkaš OK Klek Srbijašume (305), a treći Danilo Besedeš, šahista ŠK Naftagas (207).
B. Mandić

Opširnije u štampanom izdanju