ZAVRŠEN TURNIR U ŽENSKOM KUGLANJU „IRENA KALOČAI“: Pobedila kuglašica „Kristala“

Pobednica 4. ženskog turnira u kuglanju „Irena Kaločai“ je Milena Jurišić (KK „Kristal“), koja je oborila 605 čunjeva. Ona je osvojila prelazni pehar i zlatnu medalju. Srebrnu medalju zaslužila je Hermina Lukač iz KK „Alimenta“ (596), dok je bronzana medalja pripala svetskoj prvakinji u kadetskoj kategoriji Vladani Obrenić iz KK „Kristal“ (583).

sdr

sdr

– Nisam očekivala pobedu. Prvo nisam želela da se takmičim zbog obaveza na fakultetu, ali me je trener Marija Kresović nagovorila i drago mi je što sam je poslušala. Učestvujem svake godine na ovom turniru, a ovo mi je prva pobeda – izjavila je Milena Jurišić, koja tri godine kugla za „Kristal“.

cof
Marija Kresović, Irena Kaločai i Radovan Šunjka

Pehare i medalje uručili su Irena Kaločai i Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine. Na ovogodišnjem turniru nadmetale su se kuglašice iz Super lige i Prve lige Srbije, grupa Vojvodina.

– Nažalost, odziv je nešto slabiji jer su neke naše igračice učestvovale na drugom takmičenju (sprint i tandem miks Srbije i Vojvodine). Ovo je jedini ženski turnir u kuglanju i ponosni smo što su dve medalje pripale našem Klubu – istakla je Bosiljka Božić, sekretarka KK „Kristal“. – Ovaj turnir je značajan jer podiže kvalitet ženskog kuglanja, a naše kuglašice ostvaruju bolje rezultate. Nisu dovoljne samo redovne utakmice naše kuglaške lige.

Prema rečima Bosiljke Božić, sledeće godine će turnir obeližiti mali jubilej, te će takmičenje biti međunarodno jer planiraju da pozovu kuglašice iz Slovenije, Hrvatske, Rumunije i Mađarske. Kako je rekla, to su kuglašice koje pamte Irenu Kaločai i rado bi se odazvale pozivu. Peti turnir „Irena Kaločai“ bi trebalo da se održi za vreme „Dana piva“ kako bi gošće imale priliku da bolje upoznaju grad i opuste se nakon kuglanja, navela je sekretarka Kluba.

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju

cof

cof