ZAVRŠNICA „PESNIČKE ŠTAFETE” – Nagrade najuspešnijima

U Kulturnom centru Zrenjanina danas je održana završna svečanost 43. „Pesničke štafete“, manifestacije posvećene knjizi i čitanju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”.
Kako je rekao Pero Zubac, gost ovogodišnje manifestacije, bila je ovo najbolje organizovana „Pesnička štafeta” na kojoj je učestvovalo 1.500 malih pesnika, a više stotina učenika je pripremilo programe u svojim školama u kojima je gostovao naš proslavljeni pesnik, zajedno sa bibliotekarima zrenjaninske Biblioteke.
Na završnoj svečanosti su se predstavili autori pesama koje su proglašene za najuspešnije na ovogodišnjoj „Pesničkoj štafeti”, a nagrade su im uručili Pero Zubac i direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić.
Proglašeni su i najuspešniji organizatori programa održanih u osnovnim školama tokom trajanja manifestacije.
Ovogodišnja „Pesnička štafeta“ je krenula 27. marta i do 7. aprila je gostovala u šezdeset jednoj školi srednjeg Banata i Opštine Titel.
Najuspešniji osnovci dobili su i posebne nagrade, zahvaljujući prijateljima manifestacije, Kompaniji „Telekom“, „Gomeks“, izdavačkim kućama: „Pčelica“, „Laguna“, „Kreativni centar“, i „Propolis Books“.

B. Jajić
Foto Narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”