Ždrnja predlaže Gutu za gradonačelnika

PIŠE:  Dalibor Bubnjević

Znak za početak predizborne trke daće premijer za nedelju dana! Političari uveliko završavaju kondicione pripreme kako bi spremni otpočeli borbu za naklonost birača. Startnu liniju, doduše na „Trci za srećnije detinjstvo“, već je prešao Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.Srpska napredna stranka odlučila je da formira stručne savete koji će se baviti ključnim problemima grada u različitim oblastima. Zanimljivo jeste što je dr Mile Kovačević, predsednik Političkog saveta, uspeo da pridobije naklonost i vanstranačkih ličnosti. Naime, članstvo u Političkom savetu su prihvatili psihijatar Tihomir Papić i dugogodišnji direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Milorad Bjelogrlić!
Patriotski blok, koji je satkan od DSS-a i Srpskog pokreta Dveri, svoju izbornu listu ojačaće neeksponiranim i uglednim intelektualcima. Na sličnu kartu igra i Rade Vasiljević, lider Građanske inicijative „Život za Zrenjanin“.
Zanimljiv je i stav nekadašnjeg njegovog saborca iz Demokratske stranke, Saše Ždrnje, koji predlaže Branislava Gutu Grubačkog za kandidata za gradonačelnika. Ždrnja smatra da je Guta žrtva svih dosadašnjih režima i da je vreme da i on stvori svoj, sebi svojstven režim!