Zeleni (jedini) borci protiv tajkuna!

Piše: Dalibor Bubnjević

Predsednik Gradske izborne komisije Zrenjanina, advokat Jovan Stankov, potpisao je rešenje kojim se precizira nastavak izbornih radnji. Ništa se veliko ne menja, sem što će izbori biti 21. juna 2020. godine. Do sada su proglašene izborne liste Srpske napredne stranke („Aleksandar Vučić – Za našu decu“), SPS-a i Jedinstvene Srbije, Stranke vojvođanskih Mađara i Vojvođanskog fronta (LSV, Vojvođanska partija, DSHV).
Javna je tajna da navedene četiri liste predstavljaju rezultat brojnosti njihovog članstva, tj. rasprostranjenosti partijske infrastrukture. S druge strene, mnogi lokalni igrači, u čitavom Srednjobanatskom okrugu, daju sve od sebe kako bi
osvojili odborničko mesto.
Najveće iznenađenje u broju prikupljenih potpisa je Zelena stranka?! U pitanju je grupa entuzijasta okupljenih oko ekoloških tema koja se suprotstavila, kako nacionalnim tako i lokalnim, tajkunima – zagađivačima. Oni su jedini nedvosmisleno imenovali odgovorne za smrad kafilerije, pokrenuli krivične postupke protiv bivšeg rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“… Sledstveno navedenom, usledila je podrška sugrađana.
Sem Zelenih, ko će biti još u stanju da prikupi potpise za lokalne izbore u regionu, ostaje nepoznanica. Nejasno je ko će u Banatu predstavljati Sergejev Pokret slobodnih građana. Takođe, upitan je partijski kapacitet Metle, Zavetnika i ostlih „patriJota“.