ŽITIŠTE: „Pile fest 2017″ u petak i subotu

Manifestacija „PILE FEST 2017″ će ove godine biti održana u Žitištu u petak i subotu, 11. i 12. avgusta. Biće ispunjena sportskim, poljoprivrednim, etno i privrednim aktivnostima i programima za decu. Predviđeno je da u petak od 12, pa sve do ranih večernjih sati, bude organizovan sprtski dan na Begeju sa odbojkom na pesku i vožnjom skutera u vidu školice, dok će u subotu, od 12 do 16 sati, biti takmičenje u vožnji skutera. Predviđeno je i takmičenje nižih uzrasta dece u fudbalu na pesku, kao i dečije selo u organizaciji Kancelarije za mlade.

– Drugi deo manifestacije biće u centru Žitišta, odnosno na prostoru ispred Osnovne škole „Sveti Sava“ – rekla nam je Mirjana Novaković, direktorka Turističke organizacije Žitišta. – Predviđena je predstava „Štrumfovi“, kao i pena parti sa mađioničarima i animatorima na bini. Tradicionalno etno selo koje organizuje TO u saradnji sa Kulturno – prosvetnom zajednicom Žitište, predviđa učešće svih udruženja žena sa područja ove banatske komune. Uz kuvanje pilećeg paprikaša, svako udruženje će predstaviti manifestacije iz svojih mesnih zajednica.

Novina je ta što će se svaka mesna zajednica predstaviti svojevrsnom ličnom kartom, odnosno predstaviti preduzetnike i građane koji se bave različitim delatnostima (rakija, med, cveće, povrće, voće, ugostiteljstvo i td). Etno selo i predstave počinju u 16 časova, a završetak je oko 21 čas.

Kao dodatni edukativni sadržaj strukovno udruženje policije „Doktor Rudolf Arčibalt Rajs“ iz Zrenjanina će na trgu prikazati naočara – simulatore ponašanja vozača u alkoholisanom stanju i opasnosti upotrebe bilo kakvih opojnih supstanci.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Žitište u saradnji sa Kulturno – prosvetnom zajednicom Žitište, Sportskim savezom Žitišta, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište i Minstarstva turizma, trgovine i komunikacija.

M.B.