ŽITIŠTE: Počinje „Pile fest” – program za sve generacije

Od danas, pa do 11. avgusta, u Žitištu se održava „Pile fest“, tradicionalna manifestacija koja traje 13 godina. I ovog puta, osim koncerata na kojima učestvuju popularna imena estradne scene, održaće se zabavan i bogat dnevni program. Večeras je koncert Leksington benda” i Gabrijele Pejčev, a biće završena u nedelju uveče, koncertom Ane Bekute. Rialda i Aca Lukas zabavljaće posetioce u subotu ,10. avgusta, odnosno Željko Vasić i Ana Bekuta u nedelju, 11. avgusta. Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Žitište.

Subota je, što se tiče dnevnog programa, centralni dan „Pile festa“. Pripremaće se, po tradiciji, velika kajgana od 1.014 jaja, uz etno sajam.
U sportskom delu programa očekuje nas po prvi put turnir u basketu 3×3 na trgu u Zitištu uz nezaobilazne turnire u odbojci na pesku i vaterpolu na Begeju.
Na mesnom trgu odrzaće se Festival rakije, a u odnosu na prethodne godine, ovog puta i pokazna vežba Žandarmerije u centru Žitišta.

Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša je i ove godine, a najmlađi će moći da uživaju u igrama i dečijim predstavama u dečjem selu.

L.Z.

Izvor: zitisteonline

Fotosi: Arhiva lista Zrenjanin”