SAVET SREDNJOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA: Puna briga za bezbednost ljudi i saobraćaja

Policijska uprava Zrenjanin je u saradnji sa organizatorima predstojećih masovih manifestacija, kao što su „Pile fest“ u Žitištu ovog vikenda, „Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju, i „Dani piva“ u Zrenjaninu obezbediti sigurnost građana i imovine. Shodno potrebama biće angažovani potrebni resursi Policijske uprave. Opštoj bezbednosti doprineće i pojačan angažman nadležnih inspekcija- saopšteno je sa sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, održanoj juče u Novoj Crnji.

Biće kontrolisani kako zakupci štandova, tako i lica koja će neposredno raditi na prodaji hrane i pića, tokom ovih zabavnih manifestacija.

Sednici su, pored načelnica Srednjobantskog okruga Snežane Vučurević prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednici opšitna Žitište, Nova Crnja i Sečanj; Mitar Vučurević, Vladimir Brakus i Predrag Rađenović i načelnica opštinske uprave Novi Bečej Tamara Popov. Policijsku upravu Zrenjanin predstavljali su načelnik Odeljenja policije Zoran Jarić i načelnik saobraćajne policije Goran Živković.

Savet okruga razmotrio je i realizaciju zaključaka sastanka sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović, održanog drugog aprila, a tiču se projekata rekonstrukcije i revitalizacije putne infrastrukture.

M.S-n.