ZLATNI FRIS GOST ČELNIKA GRADA: Zrenjanin ponosan na rvače

rsz_rvanje_2Rvaču Proletera Kristijanu Frisu osvajanje zlata na prvenstvu Evrope čestitali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, pomoćnici Željka Milošević, Dragan Ćapin i Simo Salapura, kao i čelnici Sportskog saveza Rajko Petrović i Vukosava Đapić. Danas su Fris, Željko Trajković predsednik Rvačkog saveza Srbije Vojislav Trajković, trener Proletera i predsednik Rvačkog kluba Proleter Boban Cekić bili gosti Janjića i njegovih saradnika.
Oni su domaćinima preneli utiske sa kontinentalnog prvenstva u rvanju održanom u Novom Sadu, na kojem je Srbija osvojila tri odličja i naglasili da su uspesi došli zahvaljujući vrednom radu rvača i trenera, ali i podršci države, Rvačkog saveza i Grada Zrenjanina.
– Posebno mi je drago što sam posle 28 godina osvojio evropsko zlato za Srbiju. Kada sam ušao u finale, rekao sam sebi da moram da osvojim zlato: sad ili nikad. Sledeći cilj je medalja na svetskom prvenstvu – izjavio je Fris.
Rvači Srbije su sa priprema u Zrenjaninu otišli u Novi Sad na takmičenje, a sada se najsjajnina medalja vratila u naš grad.

rsz_rvanje_6 rsz_rvanje_1
– Nema Zrenjaninca koji nije ponosan na Frisa i njegovu medalju, ali i na rad Rvačkog kluba Proleter koji šest godina dominira srpskim rvanjem – istakao je Janjić.
Gradonačelnik je naglasio da postoji plan da se u Zrenjaninu izgradi nacionalni trenažni centar za borilačke sportove i da je siguran da će se to i realizovati.
– Najbolje rvače Srbije ove godine očekuje svetsko prvenstvo koje je na programu od 20. do 26. avgusta u Parizu. Ali, naš osnovni cilj su Olimpijske igre u Tokiju, jer želimo da nadmašimo uspeh iz Rija gde smo osvojili jedno odličje – rekao je Željko Trajković.