„ZLATNI KOTLIĆ 2017“: Jovan Radovančev pripremio najbolju riblju čorbu u Aradcu

davZrenjaninac Jovan Radovančev pobedio je na tradicionalnoj manifestaciji „Zlatni kotlić“ u Aradcu. On je kao nagradu dobio kotlić. Antal Kiš iz Mihajlova bio je drugi, a Vladimir Savčić iz Aradca treći.

Propozicije su bile takve, da je svaka ekipa određivala za sebe od koje vrste ribe će pripremati čorbu, a pobednik kaže da je najbolje kada se pomeša nekoliko vrsta riba. On je skuvao čorbu od šarana, štuke, soma i mrene i tolstolobika.

riblja corba aradac

riblja corba aradac2

– Došao sam da se družim, bez neke preterane želje da pobedim. Evo, danas sam ovde, juče smo kuvali u Međi, sutra smo u Lazarevu, i svugde želim da se družim. Nisam ljubitelj pecanja, to rade moji drugovi, a ja kuvam – sa osmehom priznaje pobednik.

dav

Čorbe je ocenjivao tročlani žiri koji su činili Stevo Čorokalo, Predrag Matejin, pokrajinski poslanik, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Takmičenje je organizovao Klub „Tiski cvet“ uz saradnju sa Mesnom zajednicom Aradac u okviru seoske slave.

gulas aradac dav

Deo proslave biće i koncert Dejana Matića i Bakija B3 u nedelju, 30. jula, u 21 čas u dvorištu Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Ulaz na koncert je besplatan. 

S.K.