Ko prikriva Severinin poziv?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je bio grad trača tokom proteklih sedam dana! Prvo pitanje koje su dušebrižnici postavili, jeste koji ovdašnji tajkun je pozvan na Severininu svadbu? U kuloarima se pominje da dotični gospodin želi da prikrije pozivnicu koju je primio, budući da je mladi iz susjedstva navodno pripremio obilati poklon. Razumljiva je njegova mističnost, jer se već godinama nastoji prikazati kao skroman čovek koji ne pridaje značaja materijalnim vrednostima.
S druge strane, političari su opterećeni predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima. Prema najnovijim istraživanjima, na nivou Vojvodine, najveću podršku birača ima Srpska napredna stranka (36%). Dalje slede: demokrate (12%), Liga socijaldemokrata Vojvodine (11%), SPS (8%), SRS (6%) i SVM (5%). Neopredeljeno je više od polovine ispitanika.
Ovih dana su najviše zabrinuti sledbenici Ištvana Pastora, budući da je talas nezadovoljstva zapljusnuo i banatske odbore Saveza vojvođanskih Mađara. Nezvanično se pominje da je „Mađarskom pokretu“ (koji predvode nekadašnji visoki funkcioneri SVM) pristupila Klara Tot-Glemba, do nedavno pomoćnica pokrajinskog sekretara i čelnica KUD „Petefi Šandor“. Očekuje se da će njen primer slediti brojni intelektualci u Mužlji i Novoj Crnji.