ZRENJANINAC KAPITEN KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE

Andrić vodi orliće
Čast da kao kapiten predvodi kadetsku reprezentaciju Srbije (košarkaši rođeni 2002. godine i mlađi) na kontinentalnom prvenstvu koje se do 18. avgusta održava u Novom Sadu, ima Zrenjaninac Marko Andrić koji igra za ekipu Mega Bemast iz Beograda.
Do sada su mladi košarkaši Srbije odigrali tri meča. Najpre su poraženi od Španije (46:72) koja važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule. U drugom susretu savladali su Letoniju (80:65), a plej mejker iz Zrenjanina je postigao 12 koševa.
Srbija je dobila i meč protiv Holandije (78:52), pa se tako tim selektora Vlade Vukoičića kao drugi u grupi, plasirao među osam najboljih reprezentacija. Inače, kadeti Srbije brane bronzanu osvojenu prošle godine. Očekuje se da će, pred svojom publikom, Srbija uspeti da se domogne odličja.
– Prvi meč protiv Španije smo odigrali loše, bili smo u grču, ali već protiv Letonije smo pokazali da imamo kvalitet i da nas krasi kolektivni duh. U odmeravanju snaga sa Holandijom bili smo ubedljivi. Među osam najboljih reprezentacija je i Slovenija koja ima odlične mlade košarkaše – rekao nam je Marko Andrić koji je karijeru započeo u KK Petrovgrad, potom je prešao u Novi Sad, a već nekoliko godina je u ekipi Mega Bemast gde igra i njegov mlađi brat Lazar.

Ž. CVETIĆ