ZRENjANINSKI POLUMARATON: Grad u znaku trkača

U Zrenjaninu se 8. oktobra 2017. godine drugi put po redu održava sportska manifestacija „Zrenjaninski polumaraton“ u organizaciji Sportskog udruženja „Maraton tim Zrenjanin“ i uz podršku Gradske uprave grada Zrenjanina.
U okviru „Zrenjaninskog polumaratona“ održava se polumaratonska trka (21 km), trka zadovoljstva (7 km) i prvi put ove godine štafetna trka (3 h 7 km) i trka kroz centar grada za učenike osnovnih škola sa teritorije grada Zrenjanina.
Trka osnovaca kroz centar grada će prethoditi trkama za odrasle i njome će u nedelju 8. oktobra u 9 časova biti otvoren drugi po redu „Zrenjaninski polumaraton“.
Prvi „Zrenjaninski polumaraton“ je održan u novembru prošle godine. Privukao je  više od pet stotina učesnika, kao i mnogobrojne posetioce koji su pružali podršku trkačima duž staze. Takođe, polumaraton u našem gradu okarakterisan je kao jedan od najbolje organizovanih polumaratona u Srbiji.
– Pohvale koje smo dobili na račun organizacije  prvog „Zrenjaninskog polumaratona“ podstakle su nas da ove godine budemo još uspešniji. Svesni  smo da ova manifestacija osim sportskog ima i veliki turistički značaj, jer će naš grad ugostiti brojne posetioce iz drugih gradova naše zemlje, ali i iz celog regiona. Osećamo veliko zadovoljstvo jer ove godine organizujemo drugi put po redu „Zrenjaninski polumaraton“, ali sa druge strane imamo i veliku odgovornost prema svim trkačima i publici da opravdamo epitet najbolje organizovanog polumaratona – kažu iz „Maraton tima Zrenjanin“.
Rok za prijave za „Zrenjaninski polumaraton“ je petak, 30. septembar, pa zato iz „Maraton tima Zrenjanin“ pozivaju sve zaljubljenike u rekreativno trčanje da se na sajtu www.zrmaraton. rs prijave što pre, ako to do sada nisu učinili, a svi oni koji možda nisu u dovoljno dobroj formi, neka se prošetaju do centra grada i pruže podršku trkačima pored staze.
– Nije bitno vreme, možete se i prošetati 7 km. Bitno je da u nedelju, 8. oktobra,
izađete iz svojih kuća i stanova i dođete do Trga. Bitno je da nas bude što više. Bitno je i da damo sve od sebe, svi mi, zajedno, i znaćemo da smo uspeli – poručuju iz „Maraton tima Zrenjanin“.