ZRENJANINSKI VOLONTERI SE PRIDUŽUJU INICIJATIVI „TREŠ HIROU“: Čišćenje parka i projekcija filma

Globalni ekološki pokret „Treš hirou“ (Trash hero – u slobodnom prevodu „junak smeća“ ) stigao je i u Zrenjanin. U nedelju, 21. aprila, u 11 časova, u Plankovom parku počeće zrenjaninska „Treš hirou“ akcija. Grupa volontera će za početak čistiti park kod Kulturnog centra od plastike, limenki, papira i svega ostalog, a posle će se baciti i na ostatak grada.
– Kese i rukavice su obezbeđene, vreme će biti lepo – savršeno za druženje i ribanje! Dobrodošli su ljudi svih uzrasta, a svako čisti prema svojim sposobnostima. Uveče nas očekuje i projekcija u Kino klubu Zrenjanin. Za sve detalje možete se priključiti Fejsbuk grupi „Trash Hero Zrendža“ – poručuje jedna od volonterki Jelena Bunić. Zrenjaninska akcija deo je kampanje „Treš izazov Srbija“, a podršku daju i beogradska grupa ove inicijative, kao i firma „Ekostar pak“.
Ovaj globalni ekološki pokret razgrant je po celom svetu – ima ogranke u Češkoj, Švajcarskoj, Singapuru, Tajlandu, Maleziji, Njujorku… Budući da akcije čišćenja same ne rešavaju problem smeća, „Treš hirou“ organizuje je i druge aktivnosti, koje se između ostalog bave smanjenjem upotrebe plastike i edukacijom oko razvrstavanja otpada.

M.M.