20 DANA DO POČETKA ZRENJANINSKOG POLUMARATONA: Otvorene prijave za volontere

Za treći po redu Zrenjaninski polumaraton do sada se prijavilo više od 400 učesnika, a očekuje se da će se 7. oktobra na startu naći oko 600 trkača, navodi Milan Delić, jedan od organizatora Zrenjaninskog polumaratona. Za održavanje svakog polumartona veoma su bitni voloneri, naglašava on.

Ko želi da volontira na trci, može da se prijavi na mejl: info@zrmaraton.rs. Njihova zaduženja biće da pripreme startne pakete, izdaju pakete u prijemnom centru, zatim da sipaju vodu trkačima u zoni komfora, da usmeravaju maratonce ka izlazu kao i da svim posetiocima daju potrebne informacije – objašnjava Milan Delić.

Rok za prijavu na Zrenjaninski polumaraton je 28. septembar.

Novine ovogodišnje zrenjaninske trke jesu da je staza dobila sertifikat Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS), kao i to da će od svake prijave po 100 dinara biti namenjeno zajedničkom humanitarnom fondu za odlične đake iz porodica koje imaju socijalne potrebe.

Trkači mogu učestvovati na polumaratonu (21 kilometar), trci zadovoljstva ( sedam kilometara) ili u trci štafete (tri kruga od po sedam kilometara).

M.M.