22. SUSRET POLETARACA VOJVODINE: Nagrade za perleške izviđače

Dve grupe Odreda izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza – „Medene pčelice“ i „Kolibri“ osvojile su početkom juna prvo i drugo mesto na 22. Susretu poletaraca Vojvodine „Radujmo se zajedno“, održanom u Bečeju. Ekipe su bile sastavljene od mališana iz Perleza, Farkaždina i Ečke, gde su takođe aktivne izviđačke čete „Čiča Janka“.

izvidjaci 5

Domaćin trodnevnih Susreta bio je Odred izviđača „Ivo Lola Ribar“ iz Bečeja, a subota 2. jun bila je dan za takmičenja. Izviđači su pokazali spretnost i timski rad, nadmećući se u sedam disciplina koje su bile raspoređene po Izviđačkom centru. Pomoću karte trebalo je da pronađu sve kontrolne tačke i odigraju zadate igre poput nošenja jaja u kašici, prelaženja poligona spretnosti, pantomime, čvorologije i drugih. Prvo i drugo mesto osvojile su ekipe perleškog Odreda „Medene pčelice“ i „ Kolibri“, a pored njih, za Odred izviđača „Čiča Janko nastupili su i timovi „Perleške ose“ i „Perleški pirati“. Posle napornih pet sati takmičenja, izviđače su čekali ručak i odmor, a onda su se svi učesnici manifestacije družili na radionicama, olimpijadi i uveče uz logorsku vatru.

Kao i na svakom susretu izviđača, i ovoga puta članovi Odreda „Čiča Janko“ iskoristili su priliku da obiđu grad koji su posetili, pa su se tako u petak upoznali sa znamenitostima Bečeja.

U sastavu perleških ekipa, koje je predvodio starešina Odreda Dragan Musić, bilo je 26 članova: Milica Novakov, Kristijan Samac, Leksandar Antonijević, Nikola Savić, Branislav Mrgić, Dalibor Stojšić, Srđan Stanišić, Strahinja Čikoš, Sara Antonijević, Tijana Jandrić, Aleksa Cvejin, Nikola Vukov, Marija Bucu, Kristina Balan, Anđela Jovanović, Andrija Stojanović, Anđela Klopotan, Anastasija Klopotan, Elena Božin, Aleksandra Gilezan, Bojana Vijatov, Mateja Ferenc, Jovan Kojačić, Elena Popov i Teodora Stepanov.

M.M.

izvidjaci 2

izvidjaci 4