TRIBINA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA: Ne smemo dati legitimitet otimanju Kosova i Metohije

– Srbija ne sme pristati na potpisivanje Obavezujućeg sporazuma sa vlastima „lažne države Kosovo”, pa makar to odbijane zvali „zamrznutim konfliktom”. Pravi izraz za potpisivanje tog papira je – izdaja! Ukoliko naše vlasti na čelu sa autoritarnim predsednikom Vučićem to i učine, kako se možemo nadati da nas podrže Rusija, Kina i druge države koje nas podržavaju na međunarodnoj sceni – ovim rečima je predsednik Demokratske stranke Srbije dr Miloš Jovanović dao suštinu „Apela za očuvanje Kosova” na dobro posećenoj tribini održanoj u nedelju u Kulturnom centru Zrenjanina.

Tribina o KiM Caslav Koprivica i Milos Jovanovic

Rekao je i da su srpska država i narod žilavi I da nisu, i pored sveg medijskog „prepariranja”, naivni da ih zavaraju priče o boljoj budućnosti u Evropskoj uniji.

Ona se blago rečeno – osipa. „Kuvanje žabe” čije je deo ćaskanje sa Haradinajem na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvecijom jednostavno ne daje rezultate… Uverenje jednog dela naših ljudi da će „Vučić preveslati Merkelovu” je beskrajno naivno, kao i tu i tamo pomenuta razmena teritorija. Rečju deo „elite”, vara narod… Šta može da donese put Tirana – Niš nego penetraciju Albanaca koja neće imati kraja. Uostalom, ni Albanija ni „Rebublika Kosovo” nisu države nego konglomerat terora i banditizma, zlo koje ukoliko mu se ne stane na put neće prestati da se širi – kazao je dr Miloš Jovanović na tribini.

Ovom prilikom saopšteno je da je Apel potpisalo 400 univerzitetskih profesora, 11 arhijereja Srpske pravoslavne crkve i 10 članova SANU. Apel se može potpisati i elektronskim putem na sajt neodustajemo.rs
– Odgovor na pitanje „šta činiti” je ne pristati na predaju Kosova i Metohije, jačati Vojsku i privredu, sa oslanjanjem na sopstvene snage. Srbija je izlazila kao pobednik i iz težih kriza – a njena sudbina je samo njena stvar – zaključio je Jovanović.
Preofesor dr Časlav Koprivica podsetio da je Srbija napredovala dok je DSS vodila Vladu. Potpisivanje Obavezujućeg sporazuma sa vastima u Prištini i to sada kada je moć istisnuta iz institucija imalo razorne dugoročne posledice po moral ljudi, ocenio je on.
Profesor dr Siniša Atlagić zapitao se: – „Kako slaviti heroja sa Košara i onda pljunuti na ono šta su branili?” Apel za očuvanje Kosva i Metohije treba shvatiti i kao odgovor na „Unutrašnji dijalog”, čiji je cilj proizvodnja pritiska i otupljivanje oštice razmišljanja miliona ljudi. Pravi izraz za potpisivanje „Obavezujućeg sporazuma” je izdaja. Strahovi o napadnu na sever Kosova i da „mi nemamo kud” nisu realni. Srbija njena Vojska i njeni saveznici nisu slabi kao 1999. Ne treba se zavaravati – posle Kosova i Metohije na red će doći Raška Oblast, Jug Srbije i severni delovi Vojvodine – ocenio je Atlagić.


M. S-n.

Tribia o KiM Sinisa Atlagic