FILM
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u četvrtak, 1. marta, u 20 časova, u okviru ciklusa „Zločin se ne isplati”, prikazuje se film „Duboki san”(The Big Sleep, 1946). Ulaz je besplatan.

RECITATORI
U Kulturnom centru je u petak, 2. marta, Smotra recitatora Grada Zrenjanina: od 10 časova učenici od petog do osmog razreda; od 14 časova od prvog do četvrtog razreda; od 17 časova srednjoškolci.

KUD „PIONIR”
Koncert KUD-a „Pionir” je u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 3. marta, u 19 časova. Gosti su KUD-ovi „Lala, Ečka, „Klek”, „Vlado Tomanović”, Sečanj i „Bor”. Ulaznica je 150 dinara.

TRIBINA
„Istorija Mužlje” je tribina u maloj sali KC, u utorak, 6. marta, u 19 časova. Uvodničar je mr Hallai Zoltan, istoričar, a moderator je Miroslav Samardžić.

KONCERT
U Kulturnom centru je u utorak, 6. marta, u 20 časova, koncert popularnog pop pevača Željka Vasića, u okviru unplugged turneje
„Da pređemo na ti”, Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 800 dinara.

„OMAŽ CEZARIMA”
U saradnji sa Francuskim institutom za kulturu, u sredu, 7. i četvrtak, 8. marta od 20 časova u maloj sali KC, u okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Omaž Cezarima” prikazuje se film „Sizan” (2012). Režija Katel Kilevere. Igraju Sara Forestije, Fransoa Damjen, Adel Enel. Ulaz slobodan.

„CRTEŽI”
Izložba radova Nevene Pavlović – „Crteži” – olovke u boji i grafiti na papiru, otvorena je do 8. marta u Salonu KC.

„BOJE ŠTEKA”
Izvođenje najnovije komedije produkcijske kuće FaVI – „Boje šteka” je u KC u subotu, 17. marta, u 20 časova. Režija Slavenko Saletović, po tekstu Miroljuba Nedovića Rikija. Igraju Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 800 dinara, a za organizovane posete 700 dinara.

TRAGOM DOŽIVLJENOG
Promocija knjige „Tragom doživljenog” Biljane Dimitrijević Martinov biće u petak 2. marta u 18 časova u baroknoj sali Gradske kuće. Učestvuju članovi Kluba za starija lica i gošće mr Branka Jajić i Miroslava Malbaški. Voditelj je Milorad Martinov.