6. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE DUVAČKIH ORKESTARA “BEGEJ FEST 2017”: „Marš na Drinu” u glavnoj ulici 

Koncertom Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije, kojim je dirigovao major Aleksandar Đurov, u Zrenjaninu je u nedelju završen trodnevni „Begej fest”. Burnim aplauzom ispraćen je ovaj eminentni Orkestar, kao i združeni članovi učesniika Šestog međunarodnog takmičenja duvačkih orkestara – „Begej fest”, koji su izveli dva marša, pod dirigentskom palicom Jožefa Čikote i Aleksandra Đurova.
Nakon defilea, koji je pre toga krenuo ispred Kulturnog centra Zrenjanina, gde je dva dana bilo takmičenje, u glavnoj ulici su proglašeni pobednici i uručene diplome. Gran pri Festivala je osvojio orkestar iz Kišteleka i Čengelea, u Županiji Čongrad u Mađarskoj, kojim diriguje Zoltan Čirok.
Pehare, diplome i zahvalnice su uručili Jožef Čikota, profesor na Akademiji umetnosti u Segedinu, predsednik WASBE za srednju i istočnu Evropu, Branislav Gagić, profesor Muzičke škole „Josif Marinković”, direktor WASBE za Srbiju i Vladimir Milošev, menadžer manifestacije. Voditelj trodnevnog programa je bila mr Branka Jajić.
Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble – WASBE i Gradski duvački orkestar Zrenjanin, a pokrovitelj Grad Zrenjanin.

FESTIVAL 2 FESTIVAL 1a FESTIVAL 11 FESTIVAL 10 FESTIVAL 9 FESTIVAL 8 FESTIVAL 7 FESTIVAL 6 FESTIVAL 5 FESTIVAL 4 FESTIVAL 3

B.J. 
Foto J. Njegović Drndak 
Opširinije u štampanom izdanju…