64. GODIŠNjICA LISTA „ZRENjANIN” – Rasprava o razvoju grada

„Lokalnim partnerstvom do održivog razvoja Zrenjanina“ naziv je konferencije koju povodom 64-te godišnjice izlaženja „Zrenjanina”, naša redakcija organizuje u ponedeljak, 31. oktobra, u baroknoj sali gradske kuće. Moderator skupa koji počinje u 12 časova biće dr Dejan Molnar, docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i kolumnista našeg lista.
– Na javnu raspravi/panel diskusiju o ključnim problemima i izazovima ovdašnje lokalne sredine pozvali smo eminentne stručnjake iz različitih oblasti koji će javnosti predočiti svoje stavove Nastojaćemo da, po održavanju Konferencije, formulišemo jasne ciljeve, kao i da ponudimo moguće preporuke za njihovo ostvarivanje. Uvereni smo da će diskusije i potonji objavljeni prilozi u listu „Zrenjanin“ doprineti javnom dijalogu i unapređenju kvaliteta života u Srednjobanatskom okrugu – kaže master ekonomista Dalibor Bubnjević, generalni direktor NIP „Zrenjanin” ad.
Kako Bubnjević objašnjava, biće zapravo organizovana dva panela. Na prvom će o ekonomskim aspektima teme govoriti Goran Kovačević, predsednik UO NALED, Budimir Jovanović, osnivač „Jovanović grupe” i Steva Kočalka, vlasnik „Valora” i predsednik ZREPOK-a. O ulozi takozvanih podržavajući delatnosti čuće se stavovi Aleksandra Bauera, diplomiranog inženjera arhitekture, Aleksandra Bjelogrlića, zamenik glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin” i Momira Rnića, rukometnog trenera i osvajača olimpijske medalje.
L.Z.

bauerbudaj

daliborbgorankkocalkasasa

momirdejan


program-konferencije