SAJAM OBRAZOVANJA: Diploma sa srebrnom medaljom

Na 15. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, održanom prošle nedelje na Novosadskom sajmu, nagrađena je OŠ „Dr Boško Vrebalov” iz Melenaca. Ova škola je zaslužila diplomu sa srebrnom medaljom za celokupan prošlogodišnji vaspitno-obrazovni rad. U izuzetno jakoj konkurenciji osnovnih škola iz cele Srbije, za program „Za čistije i zelenije škole Vojvodine” i projekat „Srboljupče”, đaci iz iz Melenaca dobili su sve pohvale stručnog žirija.

Članovi komisije koji su ocenjivli kvalitet škola bili su: predsednik komisije prof. dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. Mirjana Đuraković, potpredsednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, akademik Volfan Rodbak, član Evropske akademije nauke i umetnosti iz Beča, prof. dr Dragan Janjušević, dekan fakulteta, docent dr. Branko Markoski, docent FTN-a u Novom Sadu dr Zoran Čebić i sekretar mr Ivan Brkljač, konsultant Ujedinjenih nacija

– U februaru smo se prijavili na konkurs za ocenjivanje kvaliteta obrazovno-vaspitne ustanove, aplicirali smo za izradu eseja o radu naše škole po zadatim kriterijumima. Aktivni smo u programu „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“, deca iz naše škole okupljena u projektu „Srboljupče“ (uz podršku sveštenika Jovana Veselinova), i stiglo je priznanje za celokupan prošlogodišnji vaspitno-obrazovni rad, za učešće u projektima i saradnju sa drugim školama. Moramo da priznamo da jesmo očekivali nagradu, ali ne i ovako visoko priznanje – rekla nam je Natalija Makivić, direktorka škole.

Učenici iz Melenaca na takmičenjima postižu zapažene rezultate, organizuju brojne aktivnosti, učestvuju na „Pesničkoj štafeti”, „Čitalačkoj značci”, „Evropskom selu“, „Noći istraživača”, gradskim manifestacijama…

– Izuzetno dobru saradnju imamo sa društvenom sredinom i organima jedinice lokalne samouprave, organizacijama i udruženjima (Specijalni rezervat prirode „Ritovi donjeg potisja“, Društvo pčelara Melenci, Društvo vinogradara Melenci, Policijska uprava Zrenjanin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin), kao i sa brojnim osnovnim i srednjim školama opštine Novi Bečej i Grada Zrenjanina – ističe naša sagovornica.

U Školi kažu da se ponose što od prvog dana, od 2009. godine, učestvuju u programu „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ i u projektu „Srboljupče“ koji je započet lane u januaru.

M. Bečejac

Foto: OŠ „Dr Boško Vrebalov”