MATURANTI SREDNJE POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

Postaviti ciljeve i koračati ka njima uzdignute glave

Srednja Poljoprivredna škola nedavno je ispratila 93 učenika na prigodnoj ceremoniji održanoj u školskom dvorištu. Na samom početku prisutnima se obratio direktor Vladimir Popov.
– Učenici naše škole su u ovoj školskoj godini ostvarili izuzetne rezultate na opštinskim, regionalnim, međuokružnim i republičkim takmičenjima. Takođe, ostvarili su zapažene vanškolske uspehe, u nauci, kulturi, sportu. Maturu je položilo 93 učenika koliko je i izašlo na nju. Prosečna ocena na maturskom ispitu je odličan  4,60 i čestitam vam na tome.
Ovo je samo jedan od mnogih ispita koji vas u životu čekaju. Od srca vam želim svima da ih sve uspešno rešavate. Želim vam strpljenje, upornost i mudrost na svom životnom putu. Smejte se, radujte se, širite sopstvene vidike, ali na tom putu prihvatajte savete i mudrost drugih. Ponosno koračajte kroz život. Budite bolji od nas i imajte hrabrosti i želje da svojoj deci ostavite mnogo bolji svet – poručio je Vladimir Popov.

SLEDI NOVA ETAPA
Učenica generacije je Ađela Grubački. Ona se takođe obratila prijateljima, nastavnicima i roditeljima.
– Ovo posebno veče ispunjeno je sećanjima na sve lepe trenutke provedene u našoj školi. Četiri godine je prošlo od dana kada smo prvi put upoznali svoj razred; stidljivo sedeli u klupama slušajući našu razrednu kako nas brižljivo uvodi u novu etapu našeg života. Danas se poslednji put nalazimo u školskom dvorištu kao učenici ove škole. Uskoro ćemo izaći kroz njena vrata kao potpuno drugi ljudi, bogatiji za neprocenjiva znanja i životno iskustvo koje su nam profesori nesebično poklanjali. Biti đak generacije za mene nije samo nagrada već i obaveza, da i ubuduće sa ponosom predstavljam svoju školu. Vremena provedenog ovde uvek ću se sećati sa posebnom toplinom u duši. Pripreme za takmičenja iz biodekoracije, praktična nastava, životne lekcije na časovima srpskog jezika, ali i ostali časovi – uspomene su koje ću brižno čuvati duboko u srcu. Ove stranice mog života ispisane su jarkim bojama, tako da nikada ne izblede – navela je, između ostalog, Anđela Grubački.

Ona se zahvalila svojoj razrednoj Veselinki Nikin, koja se uvek zalagala za svoje odeljenje. Zaključila je da je tokom četiri godine škola postala njena druga porodica koju će, kad god joj se ukaže prilika, posećivati.

NAGRADE ZA NAJBOLJU
Učenici generacije je tokom školovanja stekla brojna priznanja. Uručena joj je diploma „Đorđe Radić” za postignute rezultate u učenju i primeni stečenih znanja u praksi. Prvo mesto osvojila je na školskom takmičenju u biodekoraciji, prvo i drugo na dva festivala „Ruža lipolista”. Trijumfovala je i na 37. Republičkom takmičenju učenika srednjih škola u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, oblast poljoprivredna proizvodnja. Najbolja je bila i na takmičenju u aranžiranju žardinjera na 28. Međunarodnom sajmu hortikulture, vicešampionka na olimpijadi „Rusija u elektronskom svetu”. Prvo mesto zauzela je na 3. Međunarodnoj olimpijadi Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu, kao i na 10. NIS olimpijadi iz ruskog jezika.

Mnogo reči hvale za učenicu generacije, imala je i odeljenski starešina Veselinka Nikin.
– Anđela je učenica koja je na svim poljima aktivnosti pokazala izuzetan uspeh i spremnost za učestvovanje. Pored odličnog uspeha 5,00 tokom sve četiri godine školovanja, nijednom nije dobila ocenu manju od petice. Na najlepši mogući način prezentovala je našu školu – rekla je Veselinka Nikin.

D. Petrović
Foto: Zoran Torđan

NAGRAĐENI ĐACI
3/4 (razr. Arijana Đurišić), Rukovalac – mehaničar poljoprivredne tehnike: Strahinja Vasiljević (Diploma „Vuk Karadžić”).
3/5 (Ljiljana Bačvanski), Cvećar – vrtlar: Vranislava Šošić (Diploma za izuzetan uspeh iz Aranžiranja cveća), Aleksandra Grujin, Nikola Lepoev, Vuk Plavčić.
4/1 (razr. Natalija Aćin), Poljoprivredni tehničar: Ignjat Vukov (Diploma „Vuk Karadžić”), Jovan Panić, Olgica Čokić.
4/2 (razr. Branko Pavlović), Veterinarski tehničar: Danijela Simić (Diploma „Vuk Karadžić”), Isidora Đulinac, Svetlana Jankulov, Miloš Knežević, Nikoleta Litričin, Branislava Marković, Anja Mijuc, Dejan Mihajlov, Srđana Pavlović, Andrea Palatinuš, Klaudija Siler, Igor Sirar, Marijana Tornjanski i Ksenija Čekić.
4/3 (razr. Veselinka Nikin), Tehničar hortikulture: Anđela Grubački (Diploma „Vuk Karadžić”, Diploma za izuzetan uspeh iz Biodekoracije), Anja Milojkov (Diploma „Vuk Karadžić”, Diploma za izuzetan uspeh iz Biodekoracije), Nina Basta (Diploma za izuzetan uspeh iz Biodekoracije), Mateja Vujin, Staša Dimitrijević (Diploma za izuzetan uspeh iz fizičkog vaspitanja), Dijana Đurin (Diploma za izuzetan uspeh iz Biodekoracije), Tamara Kozlovački (Diploma za izuzetan uspeh iz fizičkog vaspitanja), Mina Miković (Diploma za izuzetan uspeh iz fizičkog vaspitanja), Milica Stankov.