JOŠ JEDNA GENERACIJA NAPUSTILA KLUPE ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Staza uspešne budućnosti je pred vama

Dragi maturanti, pored zdravlja i sreće u životu, želim vam da imate ciljeve i da kontinuirano radite na njihovom ostvarivanju. Nakon završene srednje škole krenućete da studirate. Neki od vas otisnuće se u sferu rada ili se oprobati u privatnom biznisu. Uvek se trudite da date maksimum i da budete ostvareni kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.
Ovim rečima pozdravila je dr Marija Servo, direktorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla”, odlazeću generaciju maturanata. Na svečanosti održanoj u petak, 23. juna, u Hotelu „Vojvodina” predstavilo se 194 učenika koji su sa diplomama u rukama, smelo zakoračili u novo poglavlje života.

Odeljenje 3-5 završili su električari i serviseri termičkih i rashladnih uređaja čija je podrška bila Mirjana Brankov. Razred 3-8, rukovaoce građevinskom mehanizacijom i dekoratere zidnih površina ispratio je Dragan Šuvački.
Rako Nikolić bio je odeljenjski starešina još jednoj generaciji elektrotehničara energetike, 4-1. Odeljenje 4-2 ostaće zapamćeno kao smer elektrotehničar automatike, a kroz četiri godine školovanja vodio ih je razredni Srđan Bolozan. Oni koji su već ozbiljno zagazili u digitalne vode su učenici 4-3, elektrotehničari računara, o kojima se brinula Maja Tot. Razred 4-4, elektrotehničare informacionih tehnologija izvela je Olgica Rakić koja im je bila razredna. Jedino odeljenje arhitektonskih tehničara, 4-5, izvela je Zorica Trkulja Marković.
Nastavu na mađarskom jeziku slušalo je 4-6m koje je steklo zvanje elektrotehničara informacionih tehnologija. Uz njih je bio razredni Bela Juhas.

 

Za učenice generacije izabrane su Anja Ivković (4-5) i Tara Šijan (4-4) koje su pored poklona i diploma dobile i novčanu nagradu.
– Zadovoljstvo mi je što sam bila učenica baš ove škole. Sada, nakon četiri godine, nemam sumnje da sam izabrala pravi grad, školu i smer. Pored znanja i iskustva stekla sam prijatelje i uzore za ceo život. Motivisana sam da svoje obrazovanje podignem na viši nivo. Planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i opredelim se za odsek arhitekture – rekla je Anja Ivković.

Tara Šijan želi da nastavi da se usavršava na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka. Kako je ispričala, svoju budućnost vidi u IT sektoru.
– Nadam se da će mi u tom smeru i teći karijera. Smatram da je Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla” dobra osnova za dalje obrazovanje bilo koju od oblasti da odaberete – poručila je Tara Šijan.
Odličnih učenika ove godine je 63 i oni su nagrađeni knjigama.

Miroslava Malbaški
Foto: Foto studio „Fleš”

  • TESLINI VUKOVCI
    Diploma „Vuk Karadžić” je najznačajnije priznanje za svakog đaka, a Teslinih „vukovaca” je u ovoj generaciji sedmoro. To su učenci 4-4 odeljenja: Marko Đukić, Jana Srdanov, Tara Šijan, Nikola Putić, Jasmina Stanaćev, Đorđe Geca i Mihajlo Tomin.