SREDNJOŠKOLSKE KLUPE NAPUSTILA JOŠ JEDNA GENERACIJA ĐAKA TEHNIČKE ŠKOLE

Menjajte svet i načinite ga lepšim mestom za život

U svojoj dugoj tradiciji ova škola je oduvek bila luka iz koje su kretale generacije mladih, svestranih i obrazovanih ljudi, budućih inženjera, stručnjaka i uspešnih predvodnika na svim poljima. Dragi maturanti, obrazovanje i uspomene koje ćete poneti iz Tehničke škole biće jedan od zlatnih ključeva vaše slobode, a od ove večeri uzmite kompas u svoje ruke. Menjajte svet, načinite ga lepšim mestom za život; budite bolji od nas i imajte hrabrosti da budućim naraštajima date više nego što smo mi vama. Koliko je Tehnička škola doprinela vašem osvajanju budućnosti, pokazaće vreme koje je pred nama.
Ovim rečima pozdravio je odlazeću generaciju maturanata direktor Škole Đorđe Klać, poželevši im sreću, zdravlje, lični i profesionalni uspeh. Podsetio je da ova institucija obrazuje učenike u četiri oblasti rada: mašinstvo i obrada metala, saobraćaj, elektrotehnika i geologija, rudarstvo i metalurgija.

 

POHVALNICE I DIPLOME NAJBOLJIMA
Ove godine Tehničku školu napustilo je 116 maturanata. Njih 76 završilo je četvorogodišnje, a 40 trogodišnje smerove. Odeljenje 4-1, mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje, ispratila je razredna Dušanka Medić, a tehničare za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina, 4-2, odeljenjski starešina Olga Mošorinac. Od razreda 4-3, tehničara mehatronike, oprostila se Biljana Felbab. Tehničare drumskog saobraćaja 4-4 i 4-5 na put su izveli Snježana Golić i Marijana Popović. Vozači motornih vozila, 3-6, bili su odeljenje Gorana Armackog, dok je 3-7, rukovaoce postrojenjima za dobijanje nafte i gasa kroz školovanje vodio Vladimir Marinkov. Jelena Marić brinula se o bravarima-zavarivačima razredu 3-8.

PRIZNANJA NAJBOLJIMA
Matursku svečanost obeležila je i dodela značajnih priznanja i diploma, te je za odličan uspeh pohvaljeno 24 učenika. Stefan Kulić, Dimitrije Jovanov i Arnold Holai bili su ekipa takmičara mašinske struke, koja je na Republičkom takmičenju osvojila drugo mesto. Da bi došli do ovakvog uspeha uz njih su bili njihovi mentori i profesori Tatjana Perc, Dragan Grbić i Dejan Dimitrijević. Za uloženi rad i trud dobili su posebne pohvalnice.

Titula đaka generacije pripala je Dimitriju Jovanovom (4-1), mašinskom tehničaru za kompjutersko konstruisanje. On se u ime svih učenika zahvalio direktoru, nastavnicima, razrednoj Dušanki Medić, profesorima Tatjani Perc i Draganu Grbiću, porodici, brojnim vršnjacima koji otvaraju nova poglavlja svojih života, ali i drugarima koji su uvek bili uz njega. Priznanje koje je dobio veliki mu je motiv i korak dalje ka višim ciljevima. Kako je ispričao, trudiće se da opravda i ispuni očekivanja koja ova titula nosi. Svojoj generaciji uputio je posebnu poruku.

– Želim vam da budete hrabri i istrajni bez obzira sa kakvim se izazovima budete susretali na daljem putu. Uvek budite najbolja verzija sebe. Neka vam svaki uspeh bude motivacija za dalje, a iz svakog izazova izađite jači i iskusniji. Imajte hrabrosti da ostvarite svoje potencijale i pratite svoje srce. Želim vam da ostanete ono što jeste, ali i da postanete sve ono što želite da budete. Ostvarite svoje životne snove – rekao je Dimitrije Jovanov.

Miroslava Malbaški
Foto: Studio ,,Avala”