Policijski posao iz snova!

Piše:Dalibor Bubnjević

Policijska uprava u Zrenjaninu decenijama je rasadnik kvalitetnih kadrova (Zlokas, Nikolić, Pavićević, Stojanović, Trajković i dr)! Mnogi su po odlasku u mirovinu odlučili da budu angažovani u različitim oblastima. Najbliži su im advokatura i sport. Međutim, pojavio se novi trend! Neretko čelnici u potentnom dobu napuštaju službu. Odlučuju se da svoje veštine i kontakte iskoriste kako bi pomogli privrednim subjektima.
Navedeni fenomen je čak zabeležen i u jednom neformalnom istraživanju. Naime, pojedini ispitanici su na pitanje koji je vaš „posao iz snova“ odgovarali: bivši načelnik policijske uprave angažovan u privredi. Voditeljima razgovora najpre nije bilo jasno o čemu je zapravo reč. Dobili su veoma suvisla razjašnjenja.
Kada se zatvore policijska, otvaraju se mnogo lukrativnija vrata. Sagovornici su naveli čak i primer. Prvo se valja zaposliti u javnom preduzeću, po mogućstvu van Zrenjanina. Potom se preporučuje prelazak u kompaniju čiji je direktor indolentan. Posle nekoliko godina (ot)počinje sticanje imovine. Najpre se stanovi kupuju preko „kraljeva stečaja“. Zatim se obilaze transportna preduzeća kako bi im se pomoglo da ne plate visoke kazne.
Nakon svega što sam saznao, pomislih, da li je kasno da se prijavim na konkurs za načelnika? Strpiću se mandat, dva, a onda će valjda doći i moje vreme…