A hétvégén megtartották a tizedik lira popfesztivált a muzslyai petőfiben

Sikeresen mutatkoztak be a fiatal és tehetséges énekesek
A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete június 25-én a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében tizedik alkalommal rendezte meg a helybeliek körében közkedvelt Líra Popfesztivált. A telt házas közönséget Sári Norbert, az egyesület elnöke és Vass Tibor, a Magyar Nemzeti Tanács tagja köszöntötték.
A fiatal és tehetséges énekesek két kategóriában versenyeztek. A 12-17 évesek mezőnyében Páger Szendi a Jöjj még, Németh Arnold az Erdő közepében, Szabó Laura a Vigyázz a madárra és Mészáros Emese az Elfelejtett dal című zeneszámokat énekelték el. A 18-25 évesek kategóriájában a Flipper című dallal elsőként az adai Raffai Éva mutatkozott be, őt a moholi Brnić Miroslav a Nélküled című zeneszámmal követte, majd a muzslyai Tasi Szabina, Muhi Dániel és Süveg Teodóra az Angyal mellettem, a Maradj velem és A szívem visz tovább című szerzeményekkel léptek a színpadra.
A fellépések után nehéz helyzetben volt a Konrád Emma karnagy, Rontó Márta zongoratanár és Kenderesi Zoltán zenetanár alkotta zsűri, hiszen nem volt könnyű különbséget tenni a remek produkciók között. A zsűri döntése alapján az első kategória győztese Mészáros Emese lett, míg a második mezőny legjobbjai Tasi Szabina és Brnić Miroslav lettek. Mészáros Emese elnyerte a közönség díját is.
A fesztivál megnyitó-és záródalát Tóth Diana, a 2006-os rendezvény első díjazottja adta elő, mely után az Ausztráliából hazalátogató Justin Zoltán egy dallal kedveskedett a muzslyaiaknak.
Borbély Tivadar