OPROŠTAJ OD GENERACIJE MATURANATA 2015/2016. OSNOVNE I SREDNjE ŠKOLE „9.MAJ”

Hrabro poletite u život i neka vas svet prigrli istom toplinom
Svečanom priredbom i prigodnom proslavom, prošlog ponedeljka maturanti Osnovne i srednje škole „9. maj” obeležili su kraj svog osmogodišnjeg, odnosno srednjoškolskog obrazovanja i okrenuli se novim izazovima. Njih 22. iz srednje škole i 15. iz osnovne škole, pred porodicama i prijateljima koji su došli da pozdrave maturante, prošetalo je svojom školom u svečanom defileu kako bi pokazali svoje toalete i na najlepši način se oprostili od škole u kojoj su proveli značajan period svog života.
Prigodnu tačku na svečanoj priredbi izveli su i drugari iz „Naše priče” uz pesmu „Nevernih beba”. Za ovu priliku, svečana prostorija kojom su defilovali maturanti je bila uređena kako dolikuje, u ljubičasto belom aranžmanu. Na svečanosti su bili prisutni i roditelji, staratelji, hranitelji koji su se trudili da ih tokom godina u život vode uzdignute glave i čistog srca. Sve bi bilo nepotpuno da tokom tog perioda nije bilo profesora koji su ih tokom školovanja učili i znanju i gradivu kao i životnim mudrostima.
Prigodnim govorom sve prisutne pozdravila je i Snežana Oluški, direktorka Osnovne i srednje škole „9. maj” koja ih je podsetila na nezaboravne trenutke u školi ali i na obaveze koje će ih pratiti tokom života.
U osnovnoj školi malu maturu imalo je četiri razreda. Osmom jedan odeljenski starešina bila je Daniela Rotariu Ristić, dok je osmom dva razredna bila Snežana Kun. Odeljenske starešine odeljenja osmog razreda na mađarskom jeziku i odeljenja iz Melenaca su Irena Kovač i Ljiljana Dragosavac Arsenov. Tokom osmogodišnjeg školovanja Vukovu diplomu stekli su Olja Simić, koja je i đak generacije za osnovnu školu, kao i Stojan Felbab.
Srednjoškolsko obrazovanje u „9. maju” stekli su učenici u četiri razreda. Odeljenski starešina drugog četiri razreda (pripremač namirnica) bila je Katarina Ralić, dok je trećem jedan (bravarima) razredna bila Anika Melegi. Trećem dva (konfekcijski šivač/elektrozavarivač) razredni starešina bio je Dušan Milošević, a odeljenju trećem tri (pekari) razredna je bila Tatjana Cvejić. Vukovu diplomu tokom srednjoškolskog obrazovanja stekli su Sara Berkov, Snežana Milinković, Sandra Rogović, Vera Aracki, Angelina Cucić i Magdolna Barna.
Učenica Sandra Rogović je na sednici Odeljenskog veća jednoglasno izabrana za učenika generacije jer je konstatovano da je najviše napredovala od svih ostalih učenika, vukovaca, kako u profesionalnom tako i na ličnom planu.
S. Vorkapić

2-maturanti osnovne i srednje skole 9.maj

RADOST NOVOG POČETKA
Pozdravljajući prisutne u ime svih osmaka, Olja Simić, učenica generacije Osnovne škole podsetila je na vreme odrastanja i ono što je obeležilo osam godina školovanja.
– Došao je kraj osmogodišnjeg školovanja. Radost novog početka smenjuje se sa tugom zbog rastanka sa drugovima, nastavnicima, školom, našim drugim domom. Sad, kada smo je osvojili, postali najstariji učenici, spremamo se da je napustimo. Vreme odrastanja, čarki, nestašluka, obeležilo je naših osam godina. Sve su nam lekcije pošteno ispričane, ali nedostaje još jedan čas, kratak, na kojem je trebalo da nam se kaže da u životu postoji kraj i da postoji rastanak. Od sutra ne idemo zajedno na čas, ali jedno je sigurno: u sebi nosimo i dalje po delić svakog od nas – rekla je Olja Simić.

REČ DIREKTORA
– Puna su nam srca dok vas gledamo tako ustreptale i lepe. Istovremeno i srećne i uplašene. I u nama je velika oluja. Promiču slike, događaji, odzvanja dečiji smeh i graja. Majušna, uplakana dečija lica, prve reči, savladane prepreke, ponos koji vuče još dalje…do novih daljina i većih visina. Uz vas smo rasli, pravili i sami prve korake, nekad odlučno, nekad trapavo, dok ste se vi pravili da to ne primećujete.
Rastanci uvek bole. Jer dani koje smo živeli i koje smo delili će otići u prošlost, ali neće otići iz srca, jer tu su kod kuće, na sigurnom,a dokle god smo jedni drugima u srcu mi i dalje trajemo… – istakla je u svom pozdravnom govoru maturantima Snežana Oluški.

3-defile maturanata 4-direktorka sa vukovcima oljom simic i stojanom felbabom 5-sa svecanosti u skoli 6-maturanti sa razrednim staresinom dusanom milosevicem 7-na svecanoj priredbi ucestvovali i drugari iz nase price 8-olja simic-djak generacije u osnovnoj skoli