TEHNIČKA ŠKOLA ZRENjANIN ISPRATILA JOŠ JEDNU GENERACIJU MATURANATA

Čuvajte dobar glas svoje škole i vraćajte joj se
Još jedna generacija učenika Tehničke škole Zrenjanin oprostila se, nedavno, izuzetno lepo osmišljenom maturskom večeri i umetničkim programom, od škole u koju su stupili pre četiri, odnosno tri godine. Dobro raspoloželi, veseli, ispunili su svečnu salu hotela „Vojvodina”.
Veče ja započela učenica učenica prvog razreda Teodora Botić, pesmom sa Kosova „Crven cvete”. Maturantkinja Danijela Češljarov, jedna od 13 odličnih učenika govorila je „Nepovratnu pesmu” Miroslava Antića. Pobrala je lep apluz. Trebaće joj u pokušaju na glumi!
Umetnički prgram osmislila je profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Vavan, razredni starešina 4-4.
Učenicima se najpre obratio direktor Škole Milinko Babić:
– Ispraćamo još jednu generaciju maturanata u, nadam se, bolji i srećniji život. Preko 20 hiljada učenika prošlo je kroz naše učionice, kabinete, radionice, biblioteke i fiskulturne sale. Postali su uspešni stručnjaci, inženjeri, sportisti, umetnici, majstori i – što je najvažnije – dobri ljudi. Činjenica da su bili đaci Tehničke škole, bila je najbolja preporuka za dobijanje posla. Verujem da ćete i vi nastaviti tu tradiciju.
Direktor Babić je podsetio da ovu generaciju čini 131 maturant. Karakteriše ih skromnost, želja za saradnjom, kao i borba za bolje rezultate koji – uostalom – nisu izostajali.
– Tehničari drumskog saobraćaja Bela Fodor, Jovan Cvijanović, Stefan Velemirov i Aleksandra Pećo, osvojili su peto mesto na državnom prvenstvu u Pirotu. Stefan Marić je među najboljim automehaničarima u Vojvodini, a Kristijan Mesaroš među bravarima. Danijela Češljarov nas je uspešno predstvljala na Pokrajinskoj smotri recitatora, fudbaleri su, po običaju, najbolji u Vojvodini. Ne zaostaju ni plivači, strelci, rvači…Mi, vaši profesori, svesni smo da vašim odlaskom iz škole odlazi i deo nas, deo našeg znanja, iskustva, životne snage posvećene formiranju mladih naraštaja. Neka Vas prate sreća i uspeh u daljem školovanju, poslu, ljubavi. Neka vam u očima bude optimizam i na licu osmeh!
Marin Stoin
fotosi: foto „avala”

f 4 2016 IV 1

DUŠAN ŠIJAN, NAČELNIK SREDNjOBANATSKOG OKRUGA
Najlepše godine proveo sam ovde, vredelo je!
Maturantima se, po tradiciji obratio i Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga, tri decenije profesor ove škole:
– Budite ponosni na školu koju ste završili. Najbolje svoje godine proveo sam u njoj, kao učenik i profesor. Nikada nisam ni osetio da sam otišao… Škola je dala velik broj odličnih stručnjaka i dobrih ljudi, i zvanično je jedna od tri najbolje u zemlji. Već dve godine škola je u sistemu dualnog obrzovanja. Za učenike koji se obrazuju za tehničare u eksploataciji nafte i gasa u saradnji NIS – om posao je obezbeđen. Verujem da ćemo već od ova jeseni imati još jedno zanimanje sa programom prolagođenim potrebama privrede. Ali – o tom – po tom.

f 1 2016 Bela Fodor ucenik generacije sa direktrom Milinkom BabicemBELA FODOR UČENIK GENERACIJE
Verujem da ću postati inženjer
– Vema sam srećan danas. Zahvljujem se svim profesorima, kako stručnih, tako i opšteobrazovnih predmeta. Pružili su nam dobre osnove za rad i dalje školovanje. Namera mi je da upišem zrenjaninski Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin”, na smer eksploatacije nafte i gasa. Zahvalan sam nastavnicima koji su me zajedno sa nekolicinom drugara pripremili za republičko takmičenje u Pirotu. Zahvaljujem se roditeljima, a i razrednoj profesorki srpskog Jeleni Vavan.
– Bela je sjajan momak. Ovo nije moja prva, ali je do sada najbolja generacija. Verujem da je ovo samo jedna deonica našeg poznanstva, kratko komentariše profesorka Vavan.

ODELjENjA I ODELjENjSKE STAREŠINE
4 – 1 Mašinski tehničar za kompjutersko
konstruisanje – Miladin Ševaljević, profesor mašinske grupe predmeta
4 – 2 Tehničar za kompjutersko upravljanje – Dragica Poučki, profesor matematike
4 – 3 Mašinski tehničar motornih vozila – Kristina Bačić, profesor fizičke kulture
4 – 4 Tehničar drumskog saobraćaja – Jelena Vavan, profesor srpskog jezika i književnosti
4 – 5 Tehničar drumskog saobraćaja – Ljubica Rikalović, profesor fizike
3 – 6 Vozač motornih vozila – profesor Milan Kodemo
3 – 7 Automehaničar/bravar – Vladimir Marinkov, profesor mašinske grupe predmeta

ODLIKAŠI 2016.
Odličan uspeh u ovoj generaciji Tehničke škole ostvarilo je trinaestoro učenika.
To su: Sregej Lopatin iz 4-1, Nenad Nikolić i Bojan Filipović, đaci 4-3, Bela Fodor, Aleksa Grubišić, Danijela Češljarov, Jovan Cvijanović i Nikola Stojkov, maturnti iz 4 – 4, Jano Jonaš, Zlatomir Krstić, Tijana Sič i Jovana Slavuljica, učenici 4-5 i Stefan Marić, đak 3-7.

TROJICA NAJUSPEŠNIJIH
Nastavnički kolektiv izbrao je među 13 odličnih učenika ove generacije, trojicu najuspešnijih.
To su: Bela Fodor tehničar drumskog saobrćaja učenik 4-4, Aleksa Grubišić, đak istog odeljenja i Stefan Marić učenik 3 – 7.

f 3 2016 Recitator Danijela Cešljarov sa rаzrednom Jelenom Vavan f 5 IV 2 f 6 2016 IV 3 f 7 2016 IV 4 f 8 2016 IV 5 f 9 2016 III 7