A MUZSLAI PETŐFI SÁNDOR MME NAGYTERMÉBEN

Megtartották a 11. Líra Popfesztivált
A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete augusztus 11-én a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében tizenegyedik alkalommal rendezte meg a fiatalok körében közkedvelt Líra Popfesztivált.
A telt házas közönséget Sári Norbert, az egyesület elnöke köszöntötte, majd a rendezvény megnyitódalát a fesztivál egyik tavalyi nyertese, Tasi Szabina énekelte el.
A fiatal és tehetséges énekesek az idén egy kategóriában versenyeztek. A 12-21 évesek mezőnyében a nagykikindai Kristóf Tímea az Így játszom és a Százszor ölelj még, Szabó Laura Ha volna két életem és az Elfelejtett dal, Mészáros Emese Álmomban csak engem láss és a Meghalok hogyha rám nézel,  Páger Szendi ,Ha legközelebb látlak és a Hazám, hazád című szerzeményekkel léptek a színpadra, míg Németh Arnold azIlyenek voltunk és az Új napra ébredsz, Szarvák János a Jó nekem és a Szeretni valakit valamiért, illetve Liptai Csaba a Csonka vers és a Be vagyok rúgva című zeneszámokkal kedveskedtek a közönségnek.
A fellépések után nehéz helyzetben volt a Rontó Márta zongoratanár, Kenderesi Zoltán zenetanár és Süveg Tibor hegedűművész alkotta zsűri, hiszen nem volt könnyű különbséget tenni a remek produkciók között. A zsűri döntése alapján a fesztivál győztese Páger Szendi lett, a közönség díját pedig az idén is Mészáros Emese érdemelte ki.

Borbély Tivadar