A nagybecskerek Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Nagytermében alkalmi műsort adtak

A magyar kultúra napja előtt tisztelegtek
Nagybecskereken a Magyar kultúra napja alkalmából ünnepi műsort szerveztek hétfőn este, a helybeli Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében. Az ünnepi est a Himnusz hangjaival vette kezdetét, amelyet az Emmanuel kamarakórus énekelt. Az est moderátora Kamrás Annamária volt, aki emlékeztetett, hogy 1989 óta ünnepeljük a Magyar Kultúra napját, ugyanis a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a himnusz kéziratát. Az idén több jelentős évfordulót ünnepel nemzetünk. 2017-et Szent László évvé nyilvánították, ugyanis az idén van László királyunk trónralpésének 940., valamint szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Luther Márton 500 évvel ezelőtt indította el a reformáció folyamatát. 200 évvel ezelőtt született irodalmunk két kimagasló egyénisége Tompa Mihály és Arany János, valamint a gyufa feltalálója Irinyi János is. Arany János közismert költeményét a Walesi bárdokat Halmai Tibor szavalta el. 150 évve történt a kiegyezés, és jött létre az Osztrák-Magyar dualista monarchia. A 140 évvel ezelőtt született Ady Endre emléke előtt az Őrizem a szemedet című versével tiszteget Balázs József. A 100 évvel ezelőtt született Szabó Magda Abigél című regényéből Balázs Ilona olvasott fel részletet.
A Szathmáry Karolina Leány kollégium növendékei népdalokat adta elő. Lackó Márta citera kíséretével.
A Madách Amatőr Színház énekesei Mészáros Violetta és Balázs József operett részleteket énekeltek, majd Nagy Anna és Nagy Emma a Sonja Marinković Általános Iskola diákjai fuvola zenét adtak elő.
Az ünnepi Műsort az Emmanuel Kamarakórus zárta vezényelt Konrád Emma zongorán kísért Rontó Márta hegedűn Dutina Vilma működött közre.