A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület aktív szakosztályáról

Tevékeny nyugdíjas élet
a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben 2010. februárjában alakult meg a nyugdíjasok szakosztálya- tudtuk meg Kanalas Jánostól a szakosztály vezetőjétől. A nyugdíjas szakosztály számos tevékenységet fejt ki, többek között minden hónap utolsó péntekén zenés társas estet szerveznek az egyesület legidősebb tagjai részére. Ilyenkor összejön a város magyarsága, a jó hangulat mellett társalognak, felelevenítik a régi emlékeket.A talpalávalót a muzslyai Sári Pál zenekara szolgáltatja.
Kanalas János továbbá elmondja, hogy hét évvel ezelőtt az Egyesület korábbi elnöke Vastag Miklós, kezdeményezte a Nyugdíjas klub létrejöttét. Valamikor itt igen mozgalmas élet folyt. Ma a legfőbb feladatuknak azt tekintik, hogy minél több szakcsoport tevékenykedjen. A vezetőség arra törekszik, hogy más szakcsoportok is bekapcsolódjanak az Egyesület munkájába.
– Az elmúlt két hónap leforgása alatt, nem csak szórakozásra jöttek össze a nyugdíjasok, részükre a számítógép és az internet világának a megismerésére, tanfolyamot szerveztünk azoknak a nyugdíjasok számára, akiknek ez még egy ismeretlen terep volt. A tanfolyam vezetője Bukovics József, aki nyugdíjaztatásáig a Zrenjanini Rádió hangtechnikusa volt.
Képfelvételünk ott jártunkkor készült a tanfolyam résztvevőiről, Pintér Anna, Stojkov Silvia, Kiss Margit és Fái Irén jelenlétükben igyekeztek elsajátítani minden csínját az internet világának.
Szerdánként délután 5 és 7 óra között vannak a Petőfiben. Melegi Zsuzsanna, aki napjait többnyire a Petőfiben tölti, az ART klub megálmodója igyekezik, hogy minél több tehetséges festőt toborozzon, úgy fiatalokat mint nyugdíjasokat egyaránt.