A RÉMUSZ-Hagyományápolók Egyesületének szervezésében

Tizenkettedik Pásztornap Muzslyán
A muzslyai RÉMUSZ – Régi muzslyai szokások – Hagyományápolók Egyesületének szervezésében november első szombatján került sor a hagyományos, sorrendben tizenkettedik Pásztornapra Muzslyán, melynek az idén is a Lehel Sportközpont adott otthont.
A rendezvényt hivatalosan mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg, mely után sor került egy tarka művelődési műsorra, melyben felléptek a helybeli kancsikások és a Muzslai Petőfi Sándor MME néptáncosai, valamint a szlovéniai Ptuj városából, a magyarországi Gyöngyösről, illetve a romániai Ótelek településről érkező vendégek is.
Az egész napos esemény alatt az odalátogatók – a muzslyai Sötét Erzsébet és János jóvoltából – megtekinthették a pásztorok egykori kunyhóját, háziállatőrző eszközeit, ételeit és öltözékét, továbbá megkóstolhatták a helyi és környező települések házi termékeit, valamint Ments Andrásnak, a Vajdasági Termeltetési, Beszerzési és Értékesítési Társaság igazgatójának köszönhetően előadást hallhattak a helyi termékek népszerűsítéséről és védjegyeztetéséről is.
A szervezők ezenkívül megrendezték még a hagyományos birkapaprikás és pásztorételek főzőversenyét, valamint díjazták a legízletesebb édes és sós sütemények, illetve a jó házipálinkák tulajdonosait is.
Borbély Tivadar