A tartományi kormány alelnökének látogatása

Nyilas Mihály Nagybecskereken tett látogatást

Nyilas Mihály a tartományi kormány alelnöke, oktatási titkár és munkatársai kedden Nagybecskereken tettek látogatást, ahol először Čedomir Janjić polgármesterrel és munkatársaival tartottak megbeszélést, majd a nagybecskereki általános és középiskolák igazgatóival találkozott a városháza dísztermében.
A találkozót követően Nyilas Mihály kijelentette, hogy az elmúlt három évben 67,8 millió dinár érkezett a városba. Ezeknek a forrásoknak zömmel a tanintézmények voltak a kedvezményezettjei, de a civil szféra, valamint az önkormányzat is a sikeres pályázók között voltak.
Čedomir Janjić elmondása szerint a tartományi titkárság és az önkormányzat között igen szoros együttműködés alakult ki és a város tervei között szerepel egy korszerű iskolaközpont felépítése is.
A tárgyalásokat követően a tartományi titkár, valamint a polgármester a város egyes tanintézményeibe tettek látogatást.
Ez alkalommal a Nikola Tela elektrotechnikai és építőipari középiskolát, a Josif Marinković Zeneiskolát, valamint a Sonja Marinković Általános Iskolát keresték fel.
A Sonja Marinković Általános Iskolában a tartományi oktatási titkár megtekintette az iskola épületén folyó felújítási munkálatokat, ugyanis a titkárság pályázatán az iskola pénzeszközöket nyert a nyílászárók részleges cseréjére. A vendégeket Jenovay Jelena az iskola igazgatónője köszöntötte és kiemelte, hogy a tartományi titkárság támogatásával a tavalyi év folyamán az iskola tetőszerkezetének a felújítása történt meg, jelenleg a nyílászárók részleges cseréje van folyamatban.
A magas rangú vendégek megtekintették az iskola múltját bemutató kiállítást, valamint a leendő tornaterem terveit.
A tartományi titkár mellett a delegáció tagjai voltak még Milan Kovačević titkárhelyettes, és Mackó Zsuzsanna, az oktatási titkárság kisebbségi oktatással megbízott szakmunkatársa.
A polgármester akíséretében voltak többek között Saša Santovac alpolgármester, Sztojkó József a városi tanács tagja, valamint Snežana Oluški Vlačić a nagybecskereki oktatásügyi igazgatóság vezetője.