A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének és a Magyar kormánynak köszönhetően

Aktívan működik a Falugazdász – program Muzslyán és Magyarittabén

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének és a magyarországi Agrárminisztériumnak köszönhetően Muzslyán és Magyarittabén immár két éve aktívan működik a Falugazdász-program. A falugazdász feladataival Horváth Éva van megbízva, mégpedig heti három alkalommal – hétfőn, szerdán és pénteken – Muzslyán a helyi közösség épületében, valamint kedden és csütörtökön Magyarittabén.
– A falugazdásznak széleskörű a munkaköre: pályázatok írása (Prosperitati Alapítvány, tartományi titkárságok, köztársasági minisztériumok…), a mezőgazdasághoz kapcsolódó papírmunkák rendezése, kincstári ügyintézések (amelyek kapcsolatban vannak a mezőgazdasági ágakkal), parcella beírása-törlése, támogatások kérvényezése, szerződések írása, előadások szervezése a termelőknek és még sok minden más – nyilatkozta lapunknak Horváth Éva.
– Az idei évben érezhető volt a termelők érdeklődésén is a járványügyi helyzet. Az előző években sokkal nagyobb volt a munka intenzitása, gondolok itt a pályázatok iránti érdeklődésre. Tavasszal volt egy olyan időszak, amikor a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások közepette nem működött a muzslyai iroda. Ilyenkor telefonon tartottam a kapcsolatot az ügyfelekkel, aminek nem igazán volt pozitív hatása a munkámra. Sok rendezvény elmaradt, a téli előadások, a szakmai utazások is le lettek mondva. Remélem, hogy rövid időn belül újra fellendül a termelők és ügyfelek érdeklődése és ezúton szeretném bátorítani a kedves olvasókat, hogy szeretettel fogadom őket az irodában minden mezőgazdasággal kapcsolatos kérdésekkel. Nagyon szívesen segítek válaszolni és megoldást találni az felmerült gondokra – tette hozzá a muzslyai és magyarittabei falugazdász.
BORBÉLY TIVADAR