A VMSZ lakossági fórumot tartott a nagybecskereki színházban

Stratégiailag helyes döntéseket hoztunk
Az elmúlt tíz év során bebeizonyosodott, hogy startégiai szempontból mindig helyes döntéseket hoztunk. Ez a legutóbbi döntésünk is ilyen, amikor az elnökség és a tanács is egyhangulag azt a döntést hozta meg, hogy az előttünk álló elnökválasztáson Aleksandar Vučićot, a kormánykoalíció jelöltjét támogatjuk- hangsúlyozta Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a nagybecskereki színházban megtartott lakossági fórumon.
-Az eddigi miniszterelnök igen megbecsüli a vajdasági magyar közösséget, és az elmúlt időszak tapasztalatai alapján igen korrekt és szavahíhető partnernak bizonyult. Amennyiben ő korrekt velünk szemben, akkor nekünk kötelességünk korrektnak lenni vele szemben is-tette hozzá Pásztor István.
Pásztor Bálint a VMSZ köztársasági frakcióvezetője felszólalásában rámutatott, hogy a kormánykoalíció jelöltje mellett való kiállás a vajdasági magyarság talponmaradását segíti elő. A jelenlegi miniszterelnök mandátuma alatt sikerült elérnünk, hogy a vajdasági magyarságot mentesítsék a kollektív bűnösség terhe alol, ami nagy jelentőséggel bír az itteni magyarság körében- mutatott rá Pásztor Bálint.
A tartományi helzyetről szólva Kormányos László a párt tartományi képviselője összegezte a majd egy éve fennálló koalíció első évének az eredményeit.
A nagybecskereki kérdésekről Sztojkó József a városi tanács tagja a VMSZ nagybecskereki városi szervezetének elnöke szólt. Sztojkó rámutatott, hogy a helyi önkormányzatban fenálló koalíciónak köszönve a nagybecskereki magyarság előnyösebb helyetben van és sokkal több eredményt tud felmutatni az oktatási intézmények, valamint a művelődési szervezetek fennmaradását illetően.
Az est házigazdája és moderátora Kovács Elvira a VMSZ alelnöke és parlamenti képviselőnője volt.