AKTIVNE MERE ZAPOŠLJAVANJA PREDSTAVLJENE U GRADSKOJ KUĆI U ZRENJANINU – REZULTATI SVE VIDLJIVIJI

Podrška nezaposlenima i poslodavcima

Aleksej Ilić je bio u pravu kada je 2010. godine, kao preduzetnik-početnik, osnovao firmu „Inova” uz finansijsku podršku programa za samozapošljavanje. Delatnost ove firme je izrada dekorativne fasadne obloge – dekorativni kamen. Zajedno sa drugim preduzetnicima, došao je u utorak na prezentaciju javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu održanoj u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.
Prezentaciju je organizovala zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom. Skup je pozdravio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika koji je istakao da je otvaranjem industrijskih zona i dovođenjem stranih investitora, dosta učinjeno na smanjenju broja nezaposlenih, a pažnja se poklanja i malim i srednjim preduzećima. On je podsetio da je 2012. godine u Zrenjaninu bilo 12.600 nezaposlenih, a sada ih je 4.900.
– Grad Zrenjanin lane je dodelio 1,5 miliona dinara za sufinansiranje projekata NSZ i to se pokazalo kao veoma dobro. Ove godine izdvojeno je sedam miliona dinara – rekao je Santovac.

M. Bečejac

Opširnije u štampanom izdanju