ALTERNATIVNI TRIO „EMPATHY SOUL” DOBIO VELIKO PRIZNANjE RTS-a ŽELE OZBILjNU MUZIČKU KARIJERU

Želimo da živimo svoj san
Za članove zrenjaninskog benda „Empathy soul” kraj juna bio je jedan od datuma za pamćenje. Na „Bunt rok” festivalu u organizaciji Radio televizije Srbije, tročlani sastav koji svira alternativni rok, u konkurenciji od 180 bendova, osvojio je drugo mesto. Za Nenada Radakovića (vokal, bas gitara), Srđana Kozareva (bubnjevi) i Radeta Radojčića (vokal, bas gitara), ovo priznanje veliki je korak do muzičke karijere kakvu jednog dana žele da imaju.
Na „Bunt roku” proglašeni smo za najbolji bend svih dosadašnjih serijala takmičenja. Dve nedelje pred takmičenje, pridružio nam se novi bubnjar Srđan. Odlazimo da sviramo bez prevelikih očekivanja, ali je sreća ipak bila na našoj strani. U julu i avgustu, očekuju nas festivali u Užicu, Crnoj Gori i na „Beer fest” – u Beogradu – kažu Nenad i Rade.
Bend, formiran pre pet godina, s početka se zvao „Empatija.” Pet godina kasnije, nosi ime „Empathy soul”. U trećem serijalu „Live shot” takmičenja (produkcija novosadske televizije Kanal 9) 2012. godine proglašeni su najboljim bendom, tu su i svirke na „Šumadija festu” (Kragujevac), na novosadskom Festivalu uličnih svirača, na „Danima piva”, u Zvorniku, „Zelenom zvonu” i mnogim zrenjaninskim klubovima. Za svoj prvi album, „Pyrric Victory” koji je dostupan na jutjubu, kažu da je lišen već viđenih muzičkih „kalupa”.

LjILjANA ĐURIĆ
Opširnije u štampanom izdanju