# Šta ako….imaš zahtevne kućne ljubimce?

SUZANA: Jaooo, Ivi, imati kućnog ljubimca, posebno nekakvog malog, je nekad prava muka! Kao da imam dete sa hrčkom… Ponaša se kao derište ako mu nešto nije po volji, ja sam mislila da će ovo biti malo lakše. Pre neki dan je histerisao jer nisam imala vremena da ga prošetam… Zeznut poklon, da ti ja kažem. Moram da budem i psiholog.
Jaoooo neeee, čekaj! Nemam dete sa hrčkom! Nego umesto hrčka.

IVA: Hahahahahahaha…baš si me nasmejala sad!!! Poklon ti je veoma zahtevan. Nikad neću zaboraviti kada sam ga nosila u kutijici, pa je pokušavao da se izbavi. To jeste velika obaveza, ali lepa. Ja ceo život patim što nemam psa, ali ne živim u kući i nemam dvorište, pa nemam srca da ga zatvorim u četiri zida.

SUZANA: Jeste obaveza, ali me nekad tako nasmeje, a srce mi se rastopi kad ga pozovem Bruno. Sad mogu i dete da imam, istrenirana sam. Ni hrčak ne spava preko noći, nego mesečari i lupa. Pre neku noć je napravio takav haos u kavezu, da je čak i sprat razmontirao, posle nije imao gde da spava jer mu je to palo u onaj brlog gde spava!

IVA: Bruno nevaljalac. Ja sam kao dete, čitavih nedelju imala psa, i zvao se Cule jer su tad bili popularni šareni plastični privesci u obliku cucle, pa je imao jednu na ogrlici i tako je dobio ime. Međutim, Culeta smo morali da udomimo jer je stan bio mali za njegov karakter. Onda smo imali papagaja, koji je naučio da otvara vratanca od kaveza i odleteo je. Nisam imala sreće sa ljubimcima, ali razumem koja je to radost. Vidim ja da si ti potpuno druga osoba otkako je Bruno postao član domaćinstva. A kako tvoji ukućani izlaze na kraj sa njim?

SUZANA: Mama ga obilazi dok misli da spavam, pa mu tepa „heeej, šta ti radiš, mali, je l‘ ti toplo?”, a kada sam ja tu onda je „šta ovaj tu smrdi, samo mi je to trebalo, na šta si mislila?!” Imam i dva psa, jednog papagaja odnedavno – imali smo tri. A dvorište puno domaćih životinja, nikad dosadno. Ali uvek je dinamično kad imaš razne životinje. Posebno ako se glomazni labrador Beni nameri na malenog hrčka Bruna. Ovaj doživeo traumu, tri sata se nije pomerao!

IVA: Komedija! Sad znaš šta treba da uradiš kad Bruno pravi haos, samo mu dovedeš Benija 🙂 Presmešne su životinje. Nekad se ponašaju kao ljudi, ali su daleko bolji od homo sapiensa!
S. Kokavski – I. Božić