AMBICIJE I PLANOVI FUDBALSKOG KLUBA BUDUĆNOST IZ SRPSKE CRNjE

Mladost i iskustvo – dobitna kombinacija

Fudbaleri iz Srpske Crnje, koji se nadmeću u Banatskoj ligi, imaju ambicije da budu pri vrhu ili bar na sredini tabele. Sudeći po sadašnjoj poziciji (treće mesto nakon šet kola), i dobrim rezultatima, planovi nisu nerealni.
– I ove sezone oslanjamo se na igrače iz svoje sredine – od 19 prvotimaca pod ugovorom, 15 je poniklo u podmlatku Budućnosti. Otišli su Lukin i Đukanović, jer na njihovim mestima imamo adekvatne zamene. Umesto golmana Vukobrata doveli smo Atanasijevića. Okosnicu tima činiće iskusni Vasiljević, Jovandić, Zekanović, Todorov, Popović i Radin. Mnogo očekujemo od naših mladih, ali dokazanih dvadesetogodišnjaka – Martinova, Topića, Kovačevića, Prpe, Perina, braće Aleksandra i Srđana Prokina, Salme i Markova, kao i osamnaestogodišenjeg Rudana koji će igrati na dvojnu registraciju u Banatu i kod nas. Sve oni su stasali u našoj omladinskoj školi koju uspešno vodi bivši as ovog kluba Milenko Zečević. Sa ekipom rade treneri Milanko Mirić i Stevan Drinić – ističe Milan Prpa, potpredsednik Budućnosti.
Klub iz Srpske Crnje, kao i mnoge druge, muče finansijski problemi. Osnovna sredstva obezbeđuje Mesna zajednica, a donatora i sponzora gotovo da i nema. Trener ima kakvu-takvu platu, igraču koji nisu iz Srpske Crnje dobijaju putni trošak, dok ostali igraju iz ljubavi prema fudbalu i klubu.
DRAGAN PEJIĆ