FUDBALSKI KLUB TISA 1933 IZ TARAŠA PONOVO JE AKTIVAN, ALI JOŠ UVEK NEMA ODGOVARAJUĆI TEREN

Utakmice igraju u Elemiru
Fudbalski klub Tisa iz Taraša osnovan je 1933. godine, a 2007. godine je zbog nedovoljnog interesovanja i nedostatka novca istupio iz lige. Ove sezone Tarašani su ponovo aktivni, takmiče se u B ligi FSG Zrenjanin. Prema rečima Radice Mijatova, predsednika kluba, Tisa trenutno okuplja 29 registrovanih igrača uzrasta od 17 do 25 godina, a novi igrači očekuju se u zimskom prelaznom roku.
Pošto Taraš nema fudbalski teren, pa ekipa trenira na nasipu ili na igralištu OŠ „Svetozar Marković Toza.” Klub se suočava i sa finansijskim problemima, pomaže im (koliko može) Mesna zajednica Taraš. Utakmice igraju u Elemiru, a troškove puta finansiraju igrači.
– Zajedničkim snagama i sopstvenim ulaganjima radimo na osposobljavanju terena i svlačionice na mestu gde je u Tarašu nekada postojao fudbalski teren. Sredstva koja nam je obećao grad očekujemo tek na proleće. Rezultatima nisam zadovoljan. Fudbaleri nisu dovoljno uigrani, ne treniraju dovoljno zbog problema sa kojima se klub suočava. Optimista sam, verujem da će Tisa 1933 uskoro zaigrati bolje i pokazati se u punom sjaju – ističe Radica Mijatov.
Lj. Đurić