TRI PITANjA – TRI ODGOVORA ILIJA MAJSTORIVIĆ, KAPITEN STK BANAT

Zanima nas samo titula! 7 - ILIJA MAJSTOROVIC

KAPITEN Stonoteniskog kluba Banat Ilija Majstorović ima samo 21 godinu, a do sada je četiri puta osvojio titulu ekipnog prvaka Srbije, a jednom je bio vicešampion. Prvih dana avgusta stonoteniseri Banata počeli su pripreme za novu sezonu, a o tome i ciljevima Banata u predstojećem šampionatu razgovaramo sa mladim kapitenom.

Gde trenirate i da li se rad sa novim trenerom Žarkom Zakićem razlikuje od onog sa Vladimirom Marićem i Borisom Vukelićem?

– Kondicioni deo vodi Predrag Tanacković, a za stonoteniski deo je zadužen Žarko Zakić. Spremamo se u Zrenjaninu jer imamo sjajne uslove u Karađorđevom parku i našem delu hale Medison. Svaki trener ima poseban koncept rada i drugačiji pristup, ali to meni ne smeta. Zakić je bio moj trener tri sezone, doneo je prvu titulu Banatu i njegovi kvaliteti se ne dovode u pitanje. Iza njega stoje godine rada i iskustva, a dobri rezultati jasno pokazaju da je reč o vrhunskom treneru
Kada počinje sezona, šta je cilj Banata i ko su glavni pretedenti na titulu. Koji su tvoji lični ciljevi na pojedinačnim prvenstvima i u reprezentaciji?

– Sezona kreće 20. septembra kada dočekujemo podmlađeni tim beogradskog Partizana. Verujem da ćemo pobedom počneti sezonu. Cilj Banata je jasan – zanima nas samo titula. Želimo da vratimo trofej u Zrenjanin gde mu je i mesto. Glavni konkurent biće nam Crvena zvezda. Ekipa Prokuplja se vratila u Super ligu i znatno je pojačana, ali mislim da je finale plefj ofa rezervisano za nas i crveno-bele. Lično, cilj mi je da u prvenstvu sa što više pobeda doprinesem trijumfu ekipe. Na pojedinačnim takmičnjema želim da opravadam treće mesto na seniorskoj rang listi Stonoteniskog saveza Srbije. Kruna sezone biće prvenstvo Balkana za igrače do 21 godine koje se održava u Srbiji. Nastojaću da osvojim što više odličja, a kao kapiten reprezentacije cilj mi je da Srbija odbrani titulu ekipnog šampiona Balkana osvojenu u Albaniji prošle godine.

Banat je jedna od najmlađih ekipa u prvenstvu, da li je mladost prednost ili mana ekipe? Ti si kapiten, koliko to nosi obaveza i odgovornosti i da li postižeš da se posvetiš i drugim stvarima?

– Nismo najmlađi tim u prvenstvu, ali smo najmlađa ekipa koja pretenduje na titulu. Mladost može da bude samo prednost. Mnogi bi rekli da nam fali iskustvo, ali Radonjić, Strugarević,Nađ Nemedi i ja odigrali smo mnogo bitnih mečeva za klub i reprezentaciju, gde smo stekli iskustvo. Mislim da ćemo bitne mečeve odigrati hladne glave i maksimalno koncentrisano. Čast je biti kapiten Banata. To je i velika odgovornost, ali nema problema. Mi u ekipi živimo zajedno, dišemo kao jedan! Mi smo kao porodica, to je veoma bitno za ostvarenje ciljeva u sportu. Osim toga, moj život je ispunjen, srećno sam zaljubljen, devojka, porodica i drugari su mi najveća podrška. Student sam poslovne ekonomije, uspevam da uskladim sve obaveze. Radne navike sam stekao prethodnih godina, tako da nemam problema, to mi odlično ide.
B. Mandić