TRI PITANjA – TRI ODGOVORA DIJANA ČETIĆ, KAPITENKA RUKOMETNOG KLUBA PROLETER

Spremne smo za povratak u elitu! Podršku imamo, ali je finansijska situacija nezavidna Rukometašice Proletera bitku za bodove u Super B ligu počinju u Kraljevu gde se sastaju sa Metalcem. Crveno-beli tim i ove sezone predvodiće kapitenka Dijana Četić, koja veruje da Proleter može da se vrati u najviši rang.

Ostala si u Proleteru uprkos brojnim primaljivim ponudama naših i inostranih klubova. Šta je presudilo da i dalje igraš u crveno-belom dresu?

– Trebalo je da odem u Minakvu, sadašnju Vojvodinu. Ali, pre početka priprema Minakva je otkazala sponzorstvo, pa su sve rukometašice otišle. Posle su me zvali brojni klubovi iz Super lige, ali nisam htela da odem samo da se kaže da igram u elitnom rangu. Matični klub mi je ponudio da radim sa decom, pa će uskoro krenuti školica rukometa. U Proleteru je, kao i uvek, odlična atmosfera, igraću u timu sa sjajnim devojkama i treniraću mališane. To je presudilo, radiću ono što volim. Osim toga, na Edukons univerzitetu diplomirala sam ekonimiju, aktivno tražim posao već pet godina.4 - Dijana Cetic

Nadam se da ću uspeti, smatram da sam bar zaposlenje zaslužila. Kakva je atmosfera u ekipi, ko će vam biti najveći rivali u borbi za vrh tabele? Da li imate dovoljno podrške od lokalne sredine i navijača?

– Stručnjaci sa pravom smatraju da smo favoriti. Ja verujem da smo spremne za povratak u elitu, a uz nas na vrh tabele pretenduje i Pančevo. Podršku imamo, ali finansijska situacija je nezavidna. No, mi treniramo kao pravi profesionalci. Mislim da zaslužujemo više jer je tim Proletera sastavljen od rukometašica iz naše sredine. Mnogo nam znači i pomoć navijača, ne bi bilo loše da ih na tribinama bude mnogo više. Nadam se da će tako i biti kada počnemo da nižemo pobede.

Prošle sezone bila si najefikasnija i najbolja rukometašica u Super ligi. Ipak, nisi pozivana u reprezentaciju, da li misliš da za tebe ima mesta u najboljoj selekciji Srbije?

– Sjajna sezona je iza mene, igrala sam odlično, borila se za svoj tim i na kraju sam bila MVP i prvi strelac Super lige. To mi lično mnogo znači, ali nikakvo priznanje nisam dobila. Nije stigao čak ni poziv za reprezentaciju. Očekivala sam da budem bar na širem spisku selektora jer sam bila najbolja u najvišem rangu takmičenja. Razočarana sam jer sam seuverila da kvalitet nije presudan za nastup u dresu sa državnim grbom. Više se ne nadam pozivu, ali ako dođe, dobro došao. Ja ću dati sve od sebe da nastavim sa dobrom igrom, želim da doprinesem da se Proleter vrati na mesto koje mu pripada.
B. MANDIĆ