ATLETIKA: POBEDA I REKORD VASIĆA

Atletičar Banata Vitormir Vasić pobedio je u skoku u dalj na školskom prvenstvu Srbije održanom 18. aprila u Sremskoj Mitrovici. Učenik trenera Petra Tankosića skočio je 6,88 m što je njegov novi lični rekord. Na istom takmičenju Dunja Sikima je bila treća na 300 m (43,3).
– Vasić je sada ispunio B normu za odlazak na EJOF – Evropske igre mladih koje su na programu od 20. do 26. jula u Bakuu. On će se potruditi da se domogne A norme, odnosno da skoči 7,20 metara da bi osigurao učešće na tom takmičenju – ističe trener Tankosić.
Uspešni su bili pionirke i pioniri na „Prolećnom mitingu prijateljstva” održanom u Sremskoj Mitrovici 20. aprila. Dunja Sikima je pobedila na 600 m. Deonicu je istrčala za 1:37,66 što joj je najbolji rezultat karijere. Do trećeg mesta je, takođe uz lični rekord, stigla Maja Mandić u skoku u dalj (4,97 m). Lične rekorde su postavile i Renata Labat (skok u dalj 4,55 m), Nađa Nepergaća i Nikoleta Sujić (60 m 8,87, odnosno 9,77 sekundi), kao i Jelena Mastilović u bacanju kugle (8,77 m). Na mitingu su učestvovali i Maja Popetru, Janko Mučaj i Luka Vidrić. Mlađa juniorka Sonja Čupić se do 4. maja nalazi na pripremama reprezentacije u bacačkim disciplinama.

B. M.