ATLETSKI KLUB AS 023 SUMIRAO JE PROŠLOGODIŠNJE REZULTATE

Dostignuća za radost i ponos

Zrenjaninski Atletski klub As 023 prošle godine postao je bogatiji za 72 odličja koje su članovi ovog kluba doneli sa 35 takmičenja. U riznici je mesto našlo 29 zlatnih, 22 srebrne i 21 bronzana medalja, a Biljana Kiradžieva, Andrea Sremac, Katarina Čabrilo i Justin Cvetkov su najuspešniji pojedinci. Za izvanredna dostignuća najboljima su na godišnjoj Skupštini koja je održana u petak, predsednik Kluba Svetislav Markov, treneri i članovi uprave Borislav Mandić, Jani Hajdu, Vukosava Đapić Atanacković i Tatjana Karas Vukov uručili pehare i zahvalnice.
Seniorka Biljana Kiradžieva je vicešampionka Srbije u polumaratonu i trećeplasirana je u disciplini 10 km (na putu). Ona je, takođe, istrčala maraton za 2:58;13, a njeni rezultati u najdužim trkačkim disciplinama su najbolji koje je ostvarila neka atletičarka iz Zrenjanina.
Juniorka Andrea Sremac osvojila je bronzu na prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji na 200 m, kao i srebro i dve bronze u juniorskoj kategoriji na 200 m, 400 m, kao i na 400 m sa preponama.
– Trudiću se da ove sezone budem još bolja. A generalno, volela bih da odem na svetsko prvenstvo i da tamo pobedim – kaže šesnaestogodišnja Andrea, učenica Zrenjaninske gimnazije.
Pionirka Katarina Čabrilo je na državnom prvenstvu zaslužila dva srebra – u skoku u dalj u dvorani i u šestoboju.
Justin Cvetkov, koji je i jedan od najboljih mladih plivača Srbije, pionirski je šampion Srbije na 60 m i osvajač bronze u skoku u dalj u dvorani.
– Još uvek ne želim da biram između atletike i plivanja, baviću se i jednim i drugim sportom dokle god mogu da uskladim treninge i takmičenja. Plivanje je mnogo napornije, već u mlađim uzrastima imamo jake treninge – kaže Justin i dodaje da voli i basket.
Istaknuti su i uspesi Anastazije Homan Savković, Anje Živković, Milice Božović, Marine Stojšin, Marine Basta, Saše Ćirića, Alke Bošnjak, Luke Čanjija. Na finalu ekipnog prvenstva Srbije ekipe As-a 2010. i 2011. godište bile su drugoplasirane, a tim 2009. godište plasirao se na treće mesto.

  • ANDREA NIŽE MEDALJE
    Jednu zlatnu i dve srebrne medalje osvojila je Andera Sremac na dvoranskom juniorskom prvenstvu države u Beogradu održanom prošlog vikenda. U trci na 400 m do srebra je došla uz novi lični rekord (57,17), a ispunila je i normu za Balkanske igre koje će se u Istanbulu održati 9. februara. Odličjem istog sjaja okitila se i na 60 m kada je dva puta obarala lični rekord.
    U polufinalu je deonicu istrčala za 7,85 sekundi, a u finalu (nakon trke na 400 m) bila je još brža – 7,83. Zlato je osvojila na 200 m (25,06, lični rekord). Svoje najbolje rezultate popravile su i pionirke Marina Stojšin i Anja Živković u trci na 1500 m (5:28;03, odnosno 5:39;54)

B. Mandić