AŽURIRANjE ADRESNOG REGISTRA U LOKALNIM SAMOUPRAVAMA NAŠEG OKRUGA

Ulicama ime, a kućama broj

Kabinet premijerke Ane Brnabić, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republički geodetski zavod (RGZ) pre godinu i po dana započeli su realizaciju projekta – „Ažuriranje adresnog registra”.
Adresni registar poseduje podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih registara, ali i važan preduslov dalje modernizacije državne uprave, digitalizovanja usluga i uvođenja reda u državu.
U jedinicama lokalne samouprave srednjeg Banata, kako saznajemo u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), u ovom poduhvatu najdalje su stigle opštine Novi Bečej i Žitište. Za ove dve lokalne samouprave RGZ ima sve podatke, a adresni registar je ažuriran u procentu od 89 i 96 odsto. Krajem avgusta, a na upit redakcije lista „Zrenjanin” iz RGZ su takođe poručili: „Za Sečanj i Zrenjanin imamo samo broj ulica za koje je JLS dobila saglasnost (Sečanj 93%, Zrenjanin 44%) i čeka se objavljivanje u službenom listu kako bi RGZ počeo sa unosom novih ulica u bazu adresnog registra i utvrđivanjem kućnih brojeva”.
Z.D. – B.Š.

Opširnije u štampanom izdanju