B LIGA FSG PETLIĆ IDE U VIŠI RANG

I za kraj – pobeda
Svečano je bilo u poslednjem kolu na zrenjaninskom Vojnom stadionu pred početak utakmice Petlića i Tamiša. Kapitenu Petlića Dušanu Ludoškom delegat Miloš Vidović je u ime Fudbalskog saveza grada Zrenjanina uručio pehar. Zrenjaninci su, već u prvoj sezoni takmičenja u ovom rangu, uspeli da se plasiraju u A ligu.
Jedina pobeda gostiju delo je OFK Stajićeva, a efikasni su bili i igrači Konaka i Zlatice. Zlatičani su se oprostili od svojih navijača sa šest golova koje su postigli Stefan Drobnjak (2), Dalibor Miletić (2), Milorad Meljanac i Nemanja Bašević. Konak je savladao Tisu, a strelci su Marjan Guran (2), Borislav Stojsavljević (2) i Danijel Zambo.
U ovoj ligi su svi timovi bar jednom izvojevali pobedu. Najefikasniji su fudbaleri OFK Stajićeva sa 72 postignuta gola, a najmanje pogodaka su dali Jarkovčani (samo 10).
Incident na derbiju između Petlića i OFK Stajićeva dobio je epilog. Komesar lige kaznio je Savu Popovića, igrača gostiju, zabranom nastupa u trajanju od godinu i po dana, dok će se službeni predstavnik domaćina Dejan Janku odmarati od fudbala tri meseca. ZFŠ Petlić će zbog propusta u organizaciji utakmice u kasu Saveza morati da uplati 5000 dinara.

N. M.