BAGLJAŠ: Paljenje badnjaka i lomljenje česnice pred mnogobrojnim vernicima

Ispred hrama Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista na Bagljašu, tačno u 18 časova, okupio se veliki broj Zrenjaninaca kako bi paljenjem badnjaka obeležili dolazak Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Kao i prethodnih godina, badnjak je pred mnogobrojnim vernicima osveštao otac Slobodan Čestić. Održano je večerenje bogosluženje i po treći put lomljenje česnice u kojoj se nalazio dukat. Dukat je otišao u ruke Mirjane Jovičić sa Bagljaša.

– Svake godine dolazim na paljenje badnjaka i pronašla sam zlatnik u parčetu česnice. Jako sam srećna zbog toga, divan je osećaj. Božične praznike provodim u krugu porodice i svima želim zdravlje, sreću, blagostanje i puno ljubavi koje nam svima nedostaje – navela je Mirjana Jovičić.

Otac Čestić je, takođe, poželeo da dogodine bogosluženje bude unutar hrama pod svetlom i posebno se zahvalio svima koji pomažu njegov završetak.

Bogom blagosloveno i sa srećom dočekali Božić uz radost rođenja Gospoda Isusa Hrista. Neka se useli radost u vaša srca i duše i da zračite ljubavlju prema bližnjima – poručuo je otac Slobodan Čestić.
Gradonačelnik Čedomir Janjić je kao kum obezbedio česnicu, a kumstvo za sledeću godinu preuzeo je Saša Santovac,  njegov zamenik. Tokom paljenja badnjaka prisutni su se grejali uz kuvano vino, a deci su darovani paketići.

I.I.