BANATSKA LIGA ZRENjANINCIMA TITULA, ČAK PET KLUBOVA SE SELI U NIŽI RANG

Radnički diplomirao sa peticom

  • Treniraćemo na našem stadionu do 20. juna, tada sledi odmor, a početak priprema za novu sezonu je 4. jula – kaže Darko Nović trener Radničkog Zrenjanin

Prvak Banatske lige je Radnički Zrenjanin, koji će nakon dvadeset godina ponovo igrati u Srpskoj ligi. Iz lige ispada čak pet klubova: Mladost (Lukićevo), Polet (Izbište), ŽAK (Kikinda), Crvena zvezda (Rusko Selo) i Radnički (Kovin). Postoje, ipak, nagoveštaji da bi spajanjima klubova južnog Banata, neko mogao i da se spase, ali treba sačekati zvaničnu odluku nadležnih. Što se tiče ekipa iz srednjeg Banata, sve su (sem Mladosti iz Lukićeva), pokazale kvalitet, pa su među prvih šest na tabeli, čak četiri iz našeg regiona.
Poslednje prvenstveno kolo odigrano je samo za prestiž jer utakmice nisu imale rezultatski značaj. Strelci za Radnički u ubedljivoj pobedi u Lukićevu bili su Robert Bakoš, Marko Kovačević, Vladimir Jeftić, Aleksa Živanov i Ilija Krasić. Izabranici trenera Darka Novića ubedljivo su se plasirali u Srpsku ligu – grupa Vojvodina. Izvojevali su 24 pobede, uz četiri nerešena rezultata i dva poraza, uz gol razliku 88:16.

N. M.
Opširnije u štampanom izdanju