BANJA „RUSANDA“ DOBILA SEDMOGODIŠNJU AKREDITACIJU: Potvrda da dobro radimo

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dodelila je danas, na svečanom prijemu, sedmogodišnju akreditaciju Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda” u Melencima. Proces je započeo krajem 2018. godine. Prvi deo se sastojao od formiranja timova i obuke za samoocenjivanje i podizanje kvaliteta rada i uslova za rad u ovoj važnoj zdravstvenoj ustanovi. Bilo je neophodno definisati prioritete i implementirati potrebne promene kako bi unapredili sopstveni rad i usluge.

– Akreditacija koju smo dobili od velikog je značaja za banju „Rusandu“ jer sertifikat potvrđuje da naša ustanova radi po svim mogućim pravilima. Naši planovi su detaljno razrađeni i vodimo računa i o najsitnijim detaljima kako je i definisano. To nam omogućava da pružimo maksimalnu negu i uslugu svim našim pacijentima i korisnicima, a samim tim i nivo zdravstvene zaštite podižemo na najviši nivo. Ovo nije kraj, jer je sertifikat „živa stvar“, a to znači da mi moramo nastaviti sa unaprđivanjem rada i usavršavanjem kadra. Redovno ćemo biti kontrolisani od strane Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije koja nam je i dodelila ovaj važan sertifikat – naglasila je dr Zorica Ćulibrk, direktorka banje „Rusanda“

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije je pomagala i redovno kontrolisala rad „Rusande“ i davala uputstva za podizanje kvaliteta rada. Vrednim i predanim radom rukovodstva i svih zaposlenih u prethodne dve godine, unapređeni su svi važni parametri a Melenačka banja postala je sve pristupačnija gostima i pacijentima i jedno od vodećih turističko-zdravstvenih centra na ovim prostorima.
Osnovna delatnost Specijalne bolnice za rehabilitaciju banje „Rusanda” u Melencima je lečenje neuroloških, reumatoloških i ortopedskih oboljenja kao i stanja nakon povreda i preloma. Najveći adut Banje je blato-peloid koje je jedinstveno u Evropi, sa renoviranim peloidnim blokom. Kompleks se nalazi u parku prirode, zaštićenom području druge i treće kategorije na obali istoimenog jezera. Sastoji se od pet objekata za smeštaj bolesnika i korisnika usluga (prvi, drugi, sedmi, osmi i deveti paviljon) i raspolaže sa 306 postelja.

M.Malbaški

Foto: Damir Petrović